Poikamiesilta takana. Oli kylla ihan kiva olla valilla ihan yksin. Katselin sotaleffan ja menin nukkumaan vahan kymmenen jalkeen. Olipa hurjaa.

Siina kerkisi taas reflektoida maailmaa keskenaan. Pitkalle sita on vuodessa tultu. Jos joku olisi sanonut viime vuoden elokuussa etta kuuleppa, sa oot vuoden paasta Afrikassa niin olisin tod.nak. kajauttanut alvettiin mokomaa komeljanttaria. Mutta taallapa olen.

Kylmaa pitelee. 14 astetta oli viimeksi kun mittaria vilkaisin.

Tanaan on puutarhuripariskunnan nelivuotiaan pojan syntymapaiva. Kavin kaupungilla hommaamassa lahjaa pojalle (ja perheelle. Pallo ja muovisia maalaistalon elukoita pojulle, suolaa, sokeria, maissijauhoja, ruokaoljya ja kana koko jengille. Emppa toi reissusta viela riisia niille viiden kilon sakin. On ne ne ansainneet. Tanaankin oli omatoimisesti lahteneet kuistin kalusteiden paalliset pesuun). Palatessani pikku-ukkeli oli pihalla paivavartijan kanssa. Lauloin sille Happy Birthdayn. Poika katsoi pitkaan, mutta isansa, joka oli lakaisemassa portinedustaa hymyili ja nauroi kun Boss sillalailla huomaa pikkumiesta. Tuli hyva mieli.

Hahaa! Sahkarinkutale teki tanaan comabackin. Kiittelin sen panosta, mutta totesin meidan saavan Fridgeguardin (adapteri jaakaapin ja seinan valiin virtapiikkeja estamaan) ihan itse kaupastakin. Piuhajannu nimittain kavi jo eilen asettamassa mokomaa, mutta paha kurki kun asiakas eli mina olin niin epaluuloinen. Ei auttanut vaikka kuinka tuikkaili ruuvareita pistorasiaan jne. Ei toiminut hanen asettamansa laite. Ettei vaan ollut kaverilla mielessa pikku jekku? Azungu heittaytyy semmoisista veemaiseksi...

Standard Bankille tiedoksi: tanaan paistetaan muuten lattyja tai en ala!

Lilongwen Paroni out.

 

edit: Vaarauskoinen punanuttu: Onko muuten tana vuonna liigaa? Jos on niin...