Olenpahan sitten tormannyt onnettomimpaan saheltajaan mita maa paallaan kantaa.

Irlantilaisilla Joella ja Lauralla oli entisessa kampassaan puutarhuri Gabriel. Jannu hoiti hommansa alkuun ihan hienosti, mutta sitten rupesi ote hieman lipsumaan. Tassapa otteita:

G pyysi Joelta rahaa kannykkaa varten (ovat todellisia statussymboleita taalla). Joe antoi vanhan puhelimensa. Kuukauden paasta G. pyysi Joelta rahaa puhelimen ostoon. J. sanoi jo antaneensa puhelimensa. "Ai niin sen... se on rikki." Joe kysyi etta voisiko sen sitten saada takaisin? "Oooh... ei. Se on rikki." Eli myyty.

Gabrielin muija ja kaksi muksua (joita kaikkia G saannonmukaisesti pahoinpiteli) katosivat eraana paivana. G tuli juovuksissa, itku silmassa valittamaan Lauralle ja Joelle etta paivavartijalla on ollut laheinen suhde hanen vaimonsa kanssa. Taman jalkeen G oli mennyt paivavartijan luokse ja aloittanut tappelun, jonka paatteeksi G uhkasi tappaa vartijan. Tappelu tuli Joen ja Lauran tietoon vasta myohemmin, tietenkin niinpain kerrottuna etta paivavartija olisi uhannut tappaa Gabrielin. Luonnollisestikaan mitaan suhdetta ei ollut vaimolla ollut, olipahan vain lahtenyt lyomista karkuun.

G. jatti Lauran ja Joen poydalle lapun, jossa huonon palkan vuoksi vaadittiin seuraavia: 14 tuuman mustavalkotelkkari, polkupyora, 16 000 aitinsa hautakiven pystyttamiseen ja  olisikohan ollut viela miesten puku.

G meni Lauran tyopaikalle kannissa ja itki nelja tuntia Lauran toimistossa. Laura ei ollut paikalla.

Jatkuvan ryyppaamisen vuoksi Gabriel sai monoa Joelta ja Lauralta. Joe ja Laura myos muuttivat tassa valissa toiseen osoitteeseen, eivat kokonaan kuitenkaan Gabrielin vuoksi.  Luulivat paasseensa eroon kaverista. Ehei...

G oli kipeana, ja tuli uuteen osoitteeseen (jonka oli onkinut jostain tietoonsa) pyytamaan rahaa Joelta. Joen ja Lauran entinen kamppakaveri Owen oli kuitenkin jo antanut laakarirahaa, ja Joe sanoi asiasta. Gabriel totesi etta hanella on veneerinen tauti, ja varmemmaksi vakuudeksi naytti asiaa Joelle. Oli silla kuulemma... Viime viikolla osoittautui, etta Gabriel on myos positiivinen.

Gabriel on velkaa jokapuolelle, lahinna ryyppaamisen vuoksi. Kaveri oli sitten antanut Joen ja Lauran osoitteen ja puhelinnumeron velkojilleen sanoen etta he kylla maksavat. Kun velkojat (jotka kayttaytyivat kohteliaasti) tulivat Gabrielin kanssa J&L:n ovelle, tarjosi Gabriel ensin vaimoaan maksuksi n. 20 dollarin velasta. Sitten han tarjosi tytartaan, mutta sanoi etta sita te tuskin haluatte koska tytar on vasta kolme. Joe ja Laura maksoivat osan G:n veloista saastaakseen taman hengen. Tasta huolimatta G sai pahasti pataansa muilta velkojilta.

Ja lopuksi: Gabriel haastoi Joen ja Lauran tyotuomioistuimeen, syyna hanen mielestaan liian pieni palkka ja aiheettomat potkut. Asia oli kasittelyssa keskiviikkona. Joe oli ottanut mukaansa G:n palkka- ja velkojenmaksukuitit. Gabriel naurettiin tuomioistuimesta pihalle. Mielenkiinnolla odotan jatkoa.

Itse korjailin eilen ruokapoydan tuolia ja asentelin lampunvarjostimia. Talossa ei ollut sahaa, joten kavin ostamassa oikeasti hyvan kirvesmiehensahan kaupasta. Maksoi kolme euroa. Patrickilta sain jamapuuta sahattavaksi. Lautaa/rimaa taalta ei saa kuin puusepilta, jotka sahauttavat itse kamansa jossain. Olisittepa nahneet puutarhurin korvasta korvaan hymyn kun annoin sahan hanelle kehitysapuna, sanoen viela peraan, etta jos ma sitten tarvitsen sahaa ma tulen lainaamaan sulta. Kasittamattoman pienilla asioilla taalla voi parantaa paikallisten elinmahdollisuuksia. Patrickin olen ajatellut varustaa tassa ajan saatossa kunnon tyokalupakilla. . Silla saa nimittain aina rahatoita. Kokonaisuudessaan se tulee kustantamaan ehka 50 euroa. Ollaan Empan kanssa myos mietitty, etta jos Suzie osaa ommella, hanelle ostetaan tulitera poljettava Singer. Sillakin pystyy taalla tyollistamaan itsensa hyvin, varsinkin tuolla vahan syrjemmassa jossa "raataleita" ei juurikaan ole. Tehdaan Suziesta siis Malawin kraatarimestari-Halme.

edi: Puskee muuten viikonlopuksi flunssaa. Eli mihinkas maikka karvoistaan paasisi. Viikolla ei sairasteta. Lenssua on taalla liikkeella, joka toinen expat kohii ja Suziekin niistaa aika taajaan. Mita lienee ebolaa...