Nyt kun mitaan ihmeellista ei ole tapahtunut (olin ma taas kuusivuotiaita paimentamassa talla viikolla, mutta se nyt oli taas sellaista "aika kuluu nopeasti ja kukaan ei kuole"-hanketta)  on hyva aika avautua vaikkapa saasta taalla Malawissa. Juu, olen katsellut Suomen currenttia meteorologista tilannetta. Mukavan raikkaalta syyssaalta on vaikuttanut. Ehkapa juuri siksi siirrankin keskustelun hetkeksi talle "Se on ilmoja pidellyt"-linjalle. Raytykaa te siella roudassa ja rospuutossanne (Eikohan se olis Jake nyt parempi etta menisit omalle pihalles huutelemaan. Ovat pian huolissaan siella.) Meika whinettaa nyt lammosta.

Taalla on perkele kuuma! Meidan bungalov on mallia tiili/betoni, ja se on nyt nailla lampoisilla paassyt varaamaan kivasti energiaa. Hyvin hikoillun yon jalkeen on mukava herata kahvinkeittoon ja huomata etta ulkona on 26 astetta lamminta. Juomavetta siis kuluu, mutta tuntuu etta mikaan ei riita. Ulkolampotilat kukkuvat jatkuvasti kolmenkymmenen paremmalla puolella. Kuivan lammon viela kestaisi, mutta satunnaiset vesjsateet saavat aikaan huonosti lammitetty sauna-efektin. Paitaa saa vaihtaa pahimmillaan kolme kertaa paivassa. Tosin yleensa yksi naista vaihdoista tuppaa olemaan tyyppia "sinapit rinnuksilla". En ole siis vielakaan oppinut kayttamaan ruokapoytaa. Ja kahvikuppia pidan sohvan kasinojalla aina kun valvovan silma valttaa.

Sisalla talossa lammot hutkivat paivalla kahtayhdeksaa. Minkaanlaista tuuletinta ei ole tullut hommattua. Siita ei talla sahkokatkojen maaralla kylla kummoista apua olisikaan. Yolla on sitten paljon helpompaa. Silloin lampotila putoaa kahteenkahdeksaan. "Nuku sinakin jokainen yosi auringonpaahtamassa matkailuautossa/soputeltassa." Rullaavalla nukkumistyylillani olen aamuisin kietoutuneena paali-ja aluslakanaani kuin kaarmetanssija tyokaluunsa. "Paivan erikoisuus, tanaankin: krepatut lakanat".

No, oli mulla jotain asia juttuakin. Taalla kulkevat kuulemma asuntomurrot ja sadekauden alkaminen kasi kadessa. Tanaan kuulin. Siita tuli mieleen eilisilta. Olin urheilusuorituksen jalkeen hikoilemassa jalkihikivikia poikkeen terassilla. Siina tanskalaista palautusjuomaa ja vuoristoilma-inhalaattoriani vedellessa kuulivat koirat jotain liikennetta meidan taka-aidalta. Tai siis sen takaa. Siella joku jutteli niille. Piskit eivat moiseen kauhean suopeasti suhtautuneet ja menivat tietysti rahisemaan muurin taakse. Tuntematon juttelija vaan jatkoi pajatustaan. Kun vihelsin rakit sisalle, lopetti koirakuiskaaja toimintansa. Tuli mieleen etta "olisko tassa Benilla nyt joku jekku mielessa" ja kerroin asiasta vartijoille. Toinen naista ottikin sitten takapihan paimentaakseen koko yoksi.

Luultavimmin kyseessa oli joku harmiton koirien ystava. Rahisenhan minakin aina aidantakana rayhaaville koirille. Toisaalta... "Mis on miun mossykkain ja possykkain?"

Toivottavasti ei tullut nyt maalattua pirua seinalle. Kop (turistikatsomo) kop. *paankoputus ja siita seurannut tikunkaivuu sormesta*