Vai etta on telkkarissa ollut juttua Malawista ja rookinviljelysta. Sitahan taalla aika tavalla harrastetaan. Tupakkayhtioilla on kova tarve koittaa kasvattaa takalaista kotoperaista kysyntaa (damn you ensimmaisen maailman terveysvalistus), ja kaikenlaisia kummallisia markkinatempauksia onkin nakynyt lehdissa viime aikoina. Tai no, kummallisia ja kummallisia. Samanlaisia kikkojahan nuo Dumle-katukoristurnaukset ja Cococola-diskotkin ovat. Tuote vaan on meikalaisittain ajateltuna niissa hieman hyvaksyttavampi.

Kun tulin tanne maksoi rookiaski n. 60 senttia. Se oli liikaa malawilaiselle kuluttajalle. Niinpa American Tobacco puolitti topan hinnan. Sita seurasi lottoarvonta, johon saattoi osallistua spadduaskin sarjanumerolla. Palkintona oli miljoona. Siis tata paikallista koivunlehtirahaa. Se meinaa 5000 euroa=opettajan viiden vuoden liksaa. Ja meidan kotojengille melkein kymmenen vuoden tilia. Ja nyt sitten on rookifirma pistanyt pystyyn viihdytyskiertueen, jolle se on varvannyt maan eturivin nuorisoartistit. Lucius Banda ei ole mukana. Etta kovasti se vaittama markkinoiden hakeutumisesta pois teollistuneista maista nayttaa pitavan paikkaansa.

Ja tastahan voisikin vetaa aasinsiltaa maailman kylaksi tuloon. Vaan enpa jaksa. Viela taalla ei ole 0700-palveluita kannykkoihin, mutta ei varmaan kauaa mene. Tervetuloa tuottamaan sisaltoa Malawiin koodarinortit. Ensimmainen peli-idea voisi olla "manaa noita pois viljavainiosta" 3D-shooter.

Buahhahhahhahhah Variksen Kaisalle. "Kun ei toisesta kerrasta opita. Eika kolmannestakaan. Kusipurkit tayttyy naytteista ja norskit tuulettaa..." Taytyykin kurkata seuraavaksi joko Porttila on vetanyt salaliittokortin esiin.

Katta lippaan ja -pakettiin toivotellen siirryn viikonlopulle.