Kenkeles kun tuo YLE:n kisasivusto näkyy vain Suomessa. Pitänee koittaa Juutuubia jotta saisi näkyviin maalikoostetta kiakkopeleistä.

Asiaakin oli. Kävin siellä Lilongwe Private Primaryssä. Brittireksi oli brittiläisen mukava. Kovasti se mut sinne haluaisi kutosluokkaa koutsaamaan. Koulu oli siisti mutta köyhemmän oloinen kuin BMIS. Se nyt oli odotettavissakin. ATK-luokka sen sijaan löi meikkiksen ällikällä. 26 n. vuoden vanhaa konetta! Kaikki toiminnassa! Milloin Suomessa päästään tähän?

Primaryn puolella oppilaita on 'bout 350. Kaksi kutosta, kummallakin 28 oppilasta, eli suomalaisen kokoiset luokat. Inkkareita/pakeja 80%, loput malawilaisia. Suurin osa muslimeja, jonkin verran myös hinduja. Niiltä voisi oppia lisää Ganeshasta (mun norsupäinen suosikki-hindujumalani)... Päivät 7:15-13. Ei muita eurooppalaisia opettajia, intialaisia jonkun verran Secondaryn puolella. Primaryssä maikat ovat malawilaisia. Erkkaopekin löytyy, kouluavustajia ei. Mikä toisaalta on mukavaa. Bissenillä joskus alkavat ikenet kutiamaan kun katselee osaa paikallisista kouluavustajista. Vaikka onhan niitä aikamoisia hiihtäjiä tullut Suomessakin nähtyä. Terveisiä Mommilaan...

Koulun sijainti... Niin. Ihan hippuisen "dodgyn" näköisellä alueella. Vanhankaupungin syrjäkulmilla. Juti sanoisi että "älä lähre shinne, kis kis". Päivännäöllä ei peloittanut kuitenkaan ajella afrikkalaisen pomppuista kylätietä.

Palkka... Joo. Kai ne jotain maksaisivatkin. Ei niillä rahoilla kuitenkaan Mersuja osteltaisi. Suoraan sanottuna taloudellisesti tulisi takkiin. Toisaalta CV näyttäisi kyllä ihan erilaiselta vuodenkin pestin jälkeen ja kokopäiväduuni tekisi ehkä taas ihan terää (miinus syntisen aikaiset herätykset). Pääsisi ihan itse suunnittelemaan omaa työtään eikä vain leikkimään työntekoa (en olisi jumalauta kuuna kullan valkeana uskonut sanovani näin). Että kyllä sitä nyt pitää vähän miettiä. Mulla kun ei kuitenkaan ole tuo maailmanparantaminen ihan verissä, ja professionaalina (hah!) haluaisin kyllä saada myös sitä "ulkoista" motivaatiota koulutustani vastaavasti. Kattellaan. Tässä on monta monessa.

Mitäs muuta? Eilen olin expat-seurueessa inkkariravintelissa antamassa irkkujen toiselle puoliskolle monoa persiiseen. Hän kun jättää tämän ihanan mantereen perjantaina, kiitos organisaationsa hienosti hoidettujen jatkoneuvotteluiden. Eli pelaaja jätti tässä tapauksessa optionsa käyttämättä. Toinenhan näistä paddyistä on jo aikaa sitten livahtanut vihreälle saarelleen. Saas nähdä josko kesällä nähdään, joko Lontoossa, Malawissa tai Suomessa?

Siellä Suomessa kuulemma pitelee ihan jees keliä. Nauttikaa.