Huikaisevan hienoa päivää taas.

Kotosalla tapahtuneista mainitaan tänään Tirpan toista päivää jatkuva kiukuttelu (joku varmaan sanoisi tähän että "se tekee hampaita..." Voihan se olla, massuttaa suullaan unissaankin ja ruokapöydässä mikään ei oikein tunnu maistuvan) ja meikäläiselle ilmaantunut silmätulehdus. Unohdin eilisessä postauksessa mainita että sunnuntain kauppareissulla vedin ensimmäisellä automaattireissulla taas vesiperän. Standart Bank teki uuden saldoennätyksensä: -871 652 Kwachaa. Siellä on ihan saletisti kanssa joku tehnyt omatoiminoston, jota sitten paikkaillaan viikonlopuksi kirjanpitoa varten muilta tileiltä... Tai jotain.

Politiikan areenoilta todetaan Mosambikin nyt laittaneen lopullisesti jäihin Bingun Shire-Sambesi vesireitin. Ei kai nekään tyhmiä ole. Saavat meinaan Malawilta ja Sambialta aikas lailla tuloja satamiensa käytöstä. Ylenpalttisen hassua asiassa on se, että Capital Hotellin liikenneympyrään oli viime viikolla ilmestynyt taas uusi presidentinpää-juliste, jossa Bingu mainostaa tuota vesilinjaansa ja Nsanjen satamaa. Miljoonia dollareitahan tuohinkin valkoiseen elefanttiin kerittiin jo iskemään, ja kukaan ei tiedä mihin ne rahat oikeastaan ovat menneet. Esimerkiksi yhtäkään projektiin kuuluneista, zimbabwelaiselle konsulttifirmalle annetuista ympäristövaikutusten selvitysprojekteista ei olla tehty. Rahat kyllä ovat kadonneet. Selvisi lopulta projektin oletettu kustannusarviokin: neljä-viisi miljardia US-dollaria, jonka siis enimmäkseen Malawi olisi maksanut. Malawin valtion budjetti on siinä miljardin jenkkitaalan kieppeillä ja tästä summasta n. 70% on lahjoitusrahaa. Eli noinkohan koko vesiväylää on koskaan ollut tarkoitus edes aloittaa? Ettei vaan olisi ollut kyseessä keino saada valtion fyrkkaa omille sveitsiläisille pankkitileille?

Sähköyhtiö ESCOM sai luvan nostaa taksojaan 36%. Ovat 5 miljoonaa euroa pakkasella, eli käytönnössä konkurssissa. Taas kerran lukijan pitää muistaa että 5 miljoonaa on täällä sama kuin 500 miljoonaa siellä. Samaan aikaan yhtiö kyllä pystyi antamaan pressan tribaalikonsensukselle 15 tuhatta euroa bilettämiseen. Tämä Mulhako wa Lhomwe on kerännyt koko maan liike-elämältä "lahjoituksia", ja busineksien oman edun mukaista on maksaa mitä pyydetään. Eli ihan mafiatouhua. Blantyren Game-kaupassa oli paljastunut, että työntekijöiden sosiaalikassa 200 000 euroa oli kierähtänyt tälle organisaatiolle ja jonkun täkäläisen Gamen kirjanpitäjän Etelä-Afrikkaan perustamalle "NGO":lle.

Ymmärrän kyllä, että jos lähtökohdat ovat mitä ovat niin ei voi olettaa asioiden hoi... Vitut ymmärrä!