Eihän sitä varmaan saisi olla hilpeällä tuulella jos joku kuolee. Nyt ei kuitenkaan voi välttyä pieneltä hymynkareelta. Tähän mennessä on nimittäin tapahtunut:

Bingu sai sydänkohtauksen presidentinlinnassa torstaina. Paikallahan oli tietysti maan ainoa munuaistohtori, koskapa Bingu oli munuaisvaivaisena hänet "evakuoinut" pois Lilongwen keskussairaalasta.

Perus-elvytystä oli annettu, tohtorin kertoessa ajan olevan kortilla. Eli puolen tunnin sisään potilas olisi saatava pöydälle ja auki. Pressan linnassa henganneet ministerit yms. joutoväki oli ollut suoran Etelä-Afrikan reissun kannalla. Kamuzu Central Hospitaliin oltiin saavuttu puolitoista tuntia pumpun pettämisen jälkeen, eli lopputulosta hyvin varmistettu.

Kamuzussa oli syntynyt paniikki kun olivat tajunneet mitä on tapahtunut/tapahtumassa. Voin sieluni silmin kuvitella sen hyörinän ja malawilaisen vastuunpakoilun. "Minä en koske, en varmasti hoida. Kuolluthan toi jo on, en tökkää neulalla ettei mua voida syyttää." Eipä sillä, ei siellä sairaalassa mitään oltaisi voitu tehdä. Mm. adrenaliini oli, ironista kyllä huonon talouspolitiikan vuoksi, sairaalasta lopussa.  Bye bye Bingu. Sairaalassa ei huonon sähkötilanteen vuoksi pystytty edes tekemään ruumiinavausta tahi pitämään kalmoa pakastimessa. Niinpä raato pakattiin lentokoneeseen ja kärrättiin Etelä-Afrikkaan. Hallitus ei tähän hetkeen mennessä ole kertonut Mutharikan tilanteesta muuta kuin että "on hoidossa SA:ssa". Lähes Irakin tiedotusministerin veroisia lausuntoja on tullut suosikki-ministeriltäni Kaliatilta (just se "mulla on palkattu käsilaukun kantaja"-täti"), joka tällä hetkellä vielä on informaatio ministerin postilla. "Mutharika on hoidossa, ei ole pressan istuin vapaana. Varapresidentti Joyce Banda tekee valtiopetosta väittäessään Bingun kuolleen. Ja vaikka perustuslaki sanoo täysin yksiselitteisesti varapresidentin nousevan näissä tapauksissa valtaan niin se ei kyllä käy koska varapresidentti Joyce Banda ei ole DPP:n jäsen." Pelko on siis kova saavutettujen etujen puolesta.

Kova kabinettipelihän siellä on käynnissä. Joyce Bandaa vartioi koko ajan 15 armeijan upseeria. Kummalla puolella ovisilmää Banda sitten on, siitä ei ihan täyttä varmuutta ole. Kyllähän hän on tavannut jo Lilongwen diplomaattikunnan sekä armeijan kenut, joten aika hyvältä asiat hänen kannaltaan näyttävät. Saa kuitenkin nähdä, mitä valtapuolue DPP hihastaan vielä löytää...

Tavallisella väellä Lilongwessa on kuulemma ollut pikku ryyppäjäiset/bileet päällä näiden asioiden tiimoilta. Hyviä kommentteja on Twitteristä sun muualla myös löytynyt. "Tää on paras Pääsiäinen IKINÄ!!!" & "Minkä takia muut Afrikan maat ovat noin onnekkaita? Me täällä Zimbabwessa ollaan venattu jo monta vuotta!" & "Näin sen on pitänyt mennä: Bingu heräsi aamulla ja laittoi valoja päälle vessaansa. Sitä rupesi kiristämään kun ei ollutkaan sähköä. Sitten se meinasi ajaa partansa, mutta siitä ei tullut mitään kun hanasta ei voda juossut. Tämän jälkeen se meinasi lohduttaa itseään teellä. Siitäkään ei nautintoa irronnut koska sokeri oli loppu. Lopullinen niitti pumpulle tuli kun Bingu koitti lähteä kauppaan ostamaan lisää sokeria ja autosta oli bensa loppu." Varsinkin tuo viimeinen tarina malawilaisen kirjoittamana kertoo auktoriteettiuskoisen kansan isosta turhautumisesta entiseen pomoonsa.