sanoi:"Lapset tämän maan syntyvät jo vanhuksina."

Ole nuori, ole hullu, ole vapaa. Ole onnellinen. Vain hetken kestää nuoruus kai tiedät sen?

 

Semmoisia. Olen huomenna päästämässä käsistäni toisen opetuslapsikatraani. Edellisen satsin lähdön alla olin varma, että ei tunnu missään. Sitten kun tuli viimeisen puheen aika nousi pala kurkkuun ja meni roskiakin silmiin.

Veikkaan, että huomenna käy samoin. Vaikka tässä vuosien aikana on ehtinyt ottamaan yhteen mokomien kanssa kerran jos toisenkin. Vaikka olen ollut valmis ampumaan muutaman yksilön luokastani ihan vain luonnonvalinnan nimissä. Vaikka välillä aamuisin on ollut sellainen olo, että pyörremyrskyllä surffaan.

Ehkä juuri siksi huomenna tulee tippa linssiin. Samaan satsiin kun lisätään vielä se, että huolimatta kaikesta paskasta mitä kognitiotehdas on vuosien varrella tarjonnut, on yksi vaihe elämästä takana. Peruuttamattomasti. Sinne jää kuitenkin viisi-kuusi loistavan hienoa persoonaa. Niitä persoonia, joiden kanssa pitää olla yhteydessä tämänkin jälkeen (olen kyllä toivottoman huono ystävyyssuhteistani huolta pitämään).

Tänään pelattiin pesäpalloa kuutosia vastaan. Olihan meitä seitsemän opettajaa. Mukaan oli kyllä lupautunut 11. Ei vaan kyennyt. Mutta annappa olla jos kyse olisi ollut jostain taidenäyttelyn pystyttämisestä. Kuten sanottua pystyy meikäläisen kanssa puhumaan Juho Rissasen lapsuuden traumojen vaikutuksesta hänen taiteessaan... "Toiset pelkää et pettää niiltä dödö."

Huomenna onkin sitten grillin, punkrockin ja sangrian aika. Kuten on muuten sunnuntainakin. Tuli päivän pidennys picnikiin "siivoan kun kerta olet tulossa"-polttariperkeleen toimesta.

Sopii meille kunhan se on rockia.