Siinäpä hieno metafora sille mitä tämä maa on. Ihan normaaleita pahvilaatikoita saa metsästää kissojen ja koirien kanssa.

Chikondilla on silmätulehdus ja malaria. Lääkärissä käyty, lääkkeet saatu ja tokeneminen aloitettu.

Toissapäivänä satoi. Ihan kunnolla jopa.

Täkäläinen hallitus meinaa karkoittaa sen alledged son of Kamuzu:n. Eli ei kai sitten savua ilman hapen yhdistymistä materiaaliin.

AU pitää kokousta Kampalassa. Unionin malawilainen  talouspamppu meni ja sanoi että Afrikan tulisi vaihtaa lännen apu Kiinan apuun. "Länsi aina lupaa vaikkapa 100 miljoonaa ja sitten sen saamiseen menee pari vuotta kaiken maailman paperityön ja ehtojen vuoksi. Kiinan kanssa ei tarvitse pelleillä tuolla lailla." Eli hii-hoo, niin se Muurimaan vaikutusvalta alkaa näkymään. Uskomatonta malawilaisuutta on toki tuon jampan "hetimullekaikkitänne"-asenne.

Ihan muista aiheista: Olipa erään etelä-afrikkalaisen hepun viisi koiraa menneet ja raadelleet hänen yövartijansa. Mawilaiset saattavat koirapeloissaan käyttäytyä dogeja kohtaan hyvinkin typerästi, ja niin veikkaisin tässäkin tapauksessa käyneen. No, anyway. Oli korvaa ja nenää revennyt irti vartijalta. Valkoinen kaveri oli toimittanut hepun sairaalaan, jossa hän oli pyytänyt HIV-testiä otettavaksi vartijasta. Katsokaas kun sitä verta oli ihan varmasti lentänyt tämän buurinkin päälle.

Ja siitäkös sitten se soppa alkoi. Malawilaiset eivät vetäneet hernettä niinkään nenään koirien hyökkäyksestä vaan tuosta testin tekemisestä. He kun käänsivät jollain kumman tavalla asian niin, että tämä whitey on pyytänyt testiä sen vuoksi että saisi tietää ovatko hänen koiransa tartuntavaarassa. Olipa uutisen kommenteissa taas sellainenkin helmi kuin "Tämä valkoinen oli ihan oikeutetusti huolissaan koiriensa HIV-statuksesta. Jos ette satu tietämään, niin ylivoimaisesti suurin osa valkoisista koiranomistajista harrastaa seksiä koiransa kanssa, joten kyllähän siinä voi virus tarttua." Että siinä teille sitä Suomessakin niin kovasti kohkattua rasistista nettikeskustelua sitten taas olisi. Ei paljon toiseuden kunnioittaminen välillä täällä(kään) kuki.

Huoh.

Tämä johti lopulta siihen, että herra presidentti otti arvojohtajana kantaa lentokentällä asiaan. Silminnähden väsyneeltä vaikuttanut pressa sanoi, että hän ei hyväksy foreignereiden kohtelevan malawilaisia huonommin kuin koiria. Tämä on kuulemma musta maa ja tarkoitettu vain mustille. Bob bob bo-bob-bob-bob. Näin kutsun kuulen. Bob bob bo-bob-bob-bob. Näin onnistuu.

9.