Setä on taas yyhoona. Ja voi pojat kun on ollut taas erilaista kun on auto käytössä.

No juu juu. Olisihan tuo kottonen meillä U:n kanssa vaikka joka päivä jos haluttaisi. Vaan kun ei haluta. Pitäisi näes ensin aamusta puoli kasi köyrätä E. Firmaan. 'bout kymmentä vaille kasi oltaisiin taas takaisin. Sitten siinä varttia vaille puolen päivän lähtettäisiin taas ja ykösen jälkeen jälleen olisi keikka toimistolle. Fardia vaille viis lähdettäisiin taas U:n äippämuoria hakemaan. Hakuajoissa pitää aina ottaa huomioon esim. kokouksen tai virkapuhelun venyminen, ja mikäänhän ei olisi niin hienoa kuin venailla autossa 9 kk. tättähäärän kanssa vartista tuntiin.

Tähän kun sitten neulottaisiin kaiken maailman päiväunet, sapuskat ja suolen toiminnat, olisi soppa valmis. Olen siis ihan itse katsonut, että Lilongwen kahvibaari-skene ei anna aihetta mukulan ja itseni raapottamiseen moisella tavalla.

Tänään on kuitenkin ollut taas päivä, jolloin mieleni ei ollut mutaa. Amputoiduilla jaloillani kasasin retkueemme Caribiin puolilta päivin ja sitten mentiin kavereiden luo paikalliseen ravinteliin lounaalle. Söin BLT:n. Sieltä ampaisimme etsimään toimivaa pankkiautomaattia, ja lopulta neljäs seinä oli suopeana. Tai ok, valehtelen. Jo toiselta olisi saanut kahdeksan tonnia kahdensadan seteleinä. Jätin sen tarjouksen väliin.

Vanhan kaupungin taikaseinän jälkeen suuntasimme shoppailemaan vaippoja, perunamuusia ja koiranruokaa. Tarttuipa mukaan myös valkopippuria sekä punkku kera valkkarin. Ihan ekstaasissa, varsinkin kun aktiivipäivä on imenyt neidistä mehut siihen malliin että saa vissiin oikeasti kohta katsella Goodison Parkilta laatujalkapalloa. Tässä maailman tärkeimmässä ammatissa ilot pitää repiä välillä aika pienistä...

Tiedotusvälinekatsaus tänne loppuun: Maailmanpankki lupasi Malawille vuonna 2007 48 miljoonaa taalaa voimalinjan vetämiseksi länsi-Mosambikista tänne. Niillä kun on siellä voimalalla ylikapasitteettia. Nyt, kaksi ja puoli vuotta myöhemmin, Malawi tulee menettämään tuon lainan. Ei ole katsokaas keritty käsittelemään tällaista pikkujuttua parlamentissa. Samaan aikaan metsä kaatuu Lilongwen keskustassa alle vuosi sitten saadun kiinalaislainan tiimoilta. Jaa mitäkö tähdellistä sillä lainalla ollaan rakentamassa? No sitä fakenin konferenssikeskusta viiden tähden hotellin kera.

Oikeusministeri liipaisi oikein mojovan kansankoulunopettaja-vetoomuksen G-asian tiimoilta. Tai siis niiden julisteiden. Hän ilmoitti että se, joka on nämä julisteet painattanut ja luovuttanut sille luku- ja kirjoitustaidottomalle liisteröijälle (joka muuten sai 60 päivää kadunlakaisua) tulkoon esiin jotta hallitus voi pidättää kansankiihottajan. Ei ole vielä yhtään kättä väkijoukosta noussut. Miettikääpäs nyt: Eikö Suomessakin poliisin olisi kannattanut jalkajousiryöstön tiimoilta tiedottaa että "Sut on nähty, mies tai nainen. Kaikki pois piiloista." Kamoon juu pluus!

Edit: EI PERKELE! JÄÄ KAPPALEJAKO KOKO AJAN JONNEKIN KILIMANJARON RINTEESEEN KIINNI! KATOTAAS VIELÄ KERRAN. TAI SIIS VIELÄ.