Eli eipäs kuopata Harmaata Vaeltajaa, vieläkään. "Pohjantähdessä" Poku joutui makkaratehtaalle. Meillä ei toimita niin. Ainakaan vielä.

Jaahas. Pistetään taas kansainvälisen politiikan katsausta.

Olin melkolailla mykistynyt eilen avatessani illalla tekstikanavan uutissivut. Mugaben poijjaat olivat sitten menneet ja pidättäneet brittien ja jenkkien diplomaatteja tiesululla. Olivat vielä varmemmaksi vakuudeksi silpunneet lähetystöjen maastureiden renkaitakin. Luulin että tuosta ei Bobkaan juuri voi parantaa. Tai niin no, vielä on Putin suututtamatta. Sitten alettaisiinkin olemaan jo tosi valtiomiesluokassa. Kukas se on viimeksi saanutkaan Venäjän, Iso-Britannian ja USA:n vihoittelemaan itselleen...?

Väärin luulin. Tänään on uutisissa että Zimbabwen herra presidentti on nyt sitten lopettanut kaikkien avustusjärjestöjen työt maassaan. Tähän ei eläin enää kykene. Jokainen voi tykönään miettiä onko kyseessä pikku jekku ennen vaaleja kun maaseutua aletaan tyhjentämään ylimääräisistä silmäpareista...

Afrikan valtionpäämiehet ovat pitäneet palaveria muistakin asioista tässä viime päivinä. Kenian Raila Odinga on toinen afrikkalainen poliitikko joka on meikäläisen nähden sanonut, että kyllä meidän ongelmat johtuvat melkolailla pelkästään paskoista johtajistamme, ei suinkaan enää kolonialismista. Pisteet hänelle.

Siellä oli päässyt täkäläisten ikioma His Excellency the President on Rebuplic of Malawi dr. Bingu wa Mutharikakin ääneen. Hän oli sanonut ruokakriisin olevan afrikkalaisin voimin ratkaistavissa. ”Tällä mantereella on mahdollista kasvattaa mitä tahansa satokasvia.” Niin onkin. Samalla Bingu oli sanonut Malawin olleen vuoteen 2004 asti valtio, jonka presidentti kävi joka vuosi kerjuulla ympäri maailman että porukka täällä pysyisi sapuskassa. Mutta että nykyään, hänen hallintonsa ansiosta, Malawi on maa, joka tuottaa ruokaa yli oman tarpeen.

Hyvä hyvä herra presidentti! Vaan kun juuri tällä viikolla Malawin deputy-maatalousministeri (Bingu on itse varsinainen maatalouspamppu) sanoi parlamentissa nälän tulevan maahan tänä vuonna. Syynä * rummunpärinää ja fanfaareja *: maissin vienti ulkomaille ja valtion tukemien lannoitteiden jakelun epäonnistuminen (korruptio pääasiallisena syynä).

Bingu puhui myös demokratiasta Afrikassa. Oli sitä mieltä, että afrikkalaiset poliitikot eivät osaa luopua vallasta. Sen sijaan he demokratian pelisäännöistä välittämättä tukahduttavat oppositioita ja kasaavat valtaa itselleen. Parempi koomikko kuin Groucho Marx on tämä "meidän" pressamme.

Muutahan ei sitten olekaan. Empalla on huomenna se fudispeli. Olen koittanut opettaa sille Benjamin Massinga meets Claudio Caniggia- metodia (Arg-Kam vuonna -90). Vielä ei olla saatu taklaajan kenkää lentämään impactin jälkeen sitä vaadittua kolmeakymmentä metriä. Muutenhan otteet alkavat tosiaan olemaan kuin Maldinilla parhaina päivinään.