Ja muuta tähdellistä otsikointia.

Aloitetaanpas tällä kertaa esivaalirintamalta.

Jenkithän pitivät esivaalejaan aiemmin tänä vuonna (varsinaisia vaaleja varten on valvojaiset tiedossa erään jenkin himassa. Säännöt ovat seuraavat: Jokaista sinistä osavaltiota kohden otetaan napsu. Tulee siis joko surulliset ryyppäjäiset tai iloiset Demokraattibileet.)  Malawilaiset(kin) seurasivat silmä kovana etenkin demokraattien taistoa. Se taisi olla niin hyvää viihdettä koskapa sekä UDF että DPP päättivät pitää kanssa omia karsintakisoja vaalipiireissä. Tämähän on malawilaiselle politiikalle kokonaan uusi juttu.

Helvetin hyvä veto puolueilta. Ovat meinaan panga-veitset kalisseet omien keskuudessa siitä pitäen. Eihän täällä tosin mistään yhteisistä poliittisista agendoista koskaan ole puoluiden sisällä ollut kyse. Agendana on ollut, ja tulee olemaan, minäminäminä eikä kukaan muu. Eli oman navan politiikka.

Nyt tämä vaalikampanjointi on sitten johtanut jo ampumisiin, puolueiden välillä. Trade and private (DPP) varaministeri oli ollut pitämässä rallyaan ja oli joutunut sanaharkkaan paikallisten UDF:läisten kanssa. Joku UDF:n pojista oli lehden mukaan koittanut hyökätä deputy-ministerin autoa vastaan. Joko ministeri itse tai henkivartijansa oli antanut saman tien ruudin palaa. Jätkä on kotiutettu nyt sairaalasta kuulat kehossaan. Sanan kiirittyä tapahtumista oli "ministerin" talo poltettu.

Lehdessä sanovat myös että jos jotain ei tehdä nyt, on edessä kirjaimellisesti veriset vaalit. Taitaa kuitenkin olla jo myöhäistä estää sitä. Jokaisissa vaaleissa tätä ennen on henkiä lähtenyt. Ovat onneksi jättäneet mzungut tätä ennen rauhaan, ja jättänevät tälläkin kertaa. Toivottavasti.

Muuta: Täällä on juomapula. Ei. Älkää peljästykö. Ainoastaan soft drinkkejä ei tahdo saada mistään. On pullottamolla käytössä vain yksi linja. Toista uusittiin, ja vituiksihan se meni. Arvio linjan käyttöön otosta on ensi toukokuu. Kylissä/minibussipysäkeillä väärennetään tästä syystä Cokista ja Fantaa. Miten Cokista voi väärentää/tehdä itse? Reseptejä kehiin immeiset! Vai pitääkö tässä ruveta lantraamaan raanavedellä (jonka jakelussa on ollut kanssa pientä ongelmaa)?

Malawi muuten voitti sen pelinsä "Demokraattista" Kongoa vastaan. Seuraavaa karsintavaihetta odotellessa. 20 jengiä, viisi lohkoa. Lohkovoittajat isoon showhun ja kolme parasta Afrikan mestaruudesta kilvoittelemaan. Nationssiin Flamesilla on mahikset.

Lisää potkupallosta: Huominen peli on nähtävissä täälläkin. "Uraliin, Uraliin..." Karvahattu on jo takaraivolla ja jäähdyttimeen vedet kaadettu. Ei tarvitse enää muuta kuin käydä kahvoihin kiinni. Määttä saa syöttää vyötä. Toivon mukaan ei tavata nahkurin orsilla...