http://www.hs.fi/kotimaa/Rasismi+katoaa+Huovisen+Rasvamaksaa+ei+en%C3%A4%C3%A4+julkaistaisi/a1305552875822

Ja sitten ko. lehdelle ei kelpaa seuraava kommentti:

"En nyt sano että tätä "huovismaista" käytöstä tapahtuisi aina ja kaikkialla Afrikassa. Kuitenkin on fakta, että ihmissyönti ei ole Afrikan mantereelta kadonnut. Sitä tapahtuu melko usein, siis mantereen mittakaavassa, herbalistien/witch doctorien toimesta.

Omat kokemukseni ovat Malawista ja Ugandasta. Kummassakin maassa lehdet uutisoivat 5-10 ihmissyönti tapausta vuodessa. Kun esim. Ugandassa katoaa vuosittain 3000 lasta jälkiä jättämättä ja kun paikallinen poliisikin epäilee ainakin osan noista lapsista joutuvan uhratuiksi ja kun tiedetään että voimakkaimman taian kun saa aikaiseksi ihmisuhrilla, uhrin lihaa/verta syömällä... Tämän nykysuuntauksen mukaan tätä olemassa olevaa ilmiötä ei siis saa enää käsitellä kaunokirjallisuuden keinoin, vaikkapa sitten humoristisesti?

Toistan: Ihmissyönti ilmiönä on kuvottava, olemassa oleva asia. Tätä kuvottavuutta vastaan ei siis saa taistella asettamalla se naurunalaiseksi. Mielestäni tämän kaltainen suhtautuminen/kulttuurirelativismi on... jätän sanomatta."

Vielä kun muistamme että Huovinen kirjoitti tarinansa melko voimakkaan ironisiksi, suomalaisia "ruoskiviksi"... Oikeasti: Mitä siellä Suomessa enää saa sanoa?