Ostin sitten eilen lehden kun lopulta saivat Päivän Pamaukset kaduille myyntiin. The Daily Times ei pettänyt taaskaan.

Mulanjen seudulla oli kylän pomo saanut viiden tonnin sakot tuomioistuimelta. Kaveri oli vain ja ainoastaan ajatellut kylänsä parasta ja nyt siitä rankaistiin.

Kylään oli nimittäin osunut paha ongelma. Naiset olivat öisin tulleet unissaan raiskatuiksi. Joku kumma hahmo oli käynyt unissa makaamassa vaimoväkeä, eivätkä nämä olleet millään pystyneet estämään aktien tapahtumista. Lisäksi kylän lapset olivat ryhtyneet ykskaks yllättäen pelailemaan jalkapalloa kylän hautausmaalla. En tiedä olivatko paidat olleet maalitolppina. Pallona kakarat olivat kuitenkin käytelleet luutarhasta löytydettävissä olleita ihmiskalloja.

Perkelehän kylään siis oli pesiytynyt kun tällaista tapahtui. Eli witchcraftia jälleen.

Niinpä pomomies oli neuvokkaana ja vastuuntuntoisena miekkosena tilannut kylään noitatohtorin manaamaan mokomia räyhähenkiä väljemmille maissipelloille. Poppaukko oli tehnyt työnsä ja kylässä oli kaikki hyvin.

Paitsi että jotkut pikkusieluiset nillittäjät olivat ilmiantaneet pomon tästä tilauksesta. Noitatohtorit kun ovat nykyään laitonta kamaa Malawissa. Poliisi tuli ja pidätti suuren johtajan.

Oikeudessa "tuomari löi syytettyä nivusiin nuijalla. Syyttäjä harkitsi ja löi kirjalla ja penkillä. Kirjalla ja penkillä ja piruties millä." Ei vaan. Tuomari meni ja totesi että hänen on virkansa puolesta annettava nyt tämä tuomio. Mutta säälihän tämä on, sillä kuten kaikki tiedämme, noitia ja pahoja henkiä esiintyy Malawissa yhä enenevässä määrin. Meidän oikeuslaitoksemme ei kuitenkaan tätä aikuisten oikeaa ilmiötä kuitenkaan tunnusta. Sillälailla.

Vedän takaisin nillittämistäni sähkökatkoista. Tai siis keljujahan ne ovat, ja niitä piisaa edelleen. Mutta kun maan halituksen majapaikka Capital Hillillä on ollut maanantaista asti ilman sähköä kaapeleihin tulleen vian vuoksi niin täytynee vähän pehmentää omaa kantaa noihin kahden-kolmen tunnin katkoksiin. Toisaalta taas Capital Hill on ihmisten työmaata, joten tod. näk. Ihmisiä siellä ei niin hirveästi napostele onko sitä sähköä vai ei. On niillä siellä kuulemma generaattoreitakin joissain rakennuksissa. Lehdessä asti mainitsevat että vähänhän tämä haittaa ministeriöiden työtä kun nykyään me tehdään kaikki työt ihan tietokoneilla (osa ministereistä/osastopäälliköistä/sihteereistä/muista Kouhijoista eivät muuten luotettavista expat-lähteistä kuultuna saa itse niitä koneitaan päälle...), joten vaikeatahan se on. Ja kun useita tuhansia kwachoja on mennyt nyt niiden generaatoreiden dieseliinkin.

Tuomioistuin lätkäisi taas Muluzin JOY-radion kiinni. Eivät olleet kuulemma kertoneet jotain hirmu tärkeätä tietoa aseman omistussuhteista. Mitä niissä kertomista olisi? Muluzi sen omistaa jotain kautta ja sillä selvä. Poliitikko ei saa täällä lain mukaan hallita tiedotusvälinettä. Että siinä mielessä ihan oikein on aseman sulkeminen. Hassuksi asian tekee se, että kansallista MBC:tä saa istuva presidentti käytellä propagandansa levittämiseen aivan mielensä mukaan. Herra presidentin kuvia on muuten alkanut ilmestyä tien varsille aika taajaan. Milloin heppu kertoo liikenneturvallisuudesta, milloin AIDSin vaaroista. Täällä on nyt yksi vilkkaasti liikennöity tienpätkä jonka varrella on neljän kilometrin aikana viisi saatanallisen kokoista Bingun kuvaa. Suosikkini näistä on The Äijä näyttämässä peukkua maissipellossa. Sen alla on jotain chewankielistä propagandaa. Veikkaan tekstin kääntyvän englanniksi "I am the RAINGOD!" Vähän näistä paistaa läpi vaalien läheisyys.

Ehkä kaikkein häiritsevin teos on kuitenkin viiksivallun kuva YK:n lastenrahaston "Stop child abuse"-posterissa. YK:n kun kait pitäisi olla ei-poliittinen organisaatio. Bingu patsastelee julisteessa opetusministerin ominaisuudessa. Eikö opetusministeriön logo olisi riittänyt? Heppu oli muuten viime viikolla saanut malawilaiselta Mzuzun yliopistolta lakitieteen tohtorin tittelin, joten odotettavissa on oikeusministerinkin salkun siirtyminen presidentin haltuun. Sitten aletaankin olemaan Kamuzu Bandan salkkujaossa. Bingu saa näin monta ministeriviinakanisteria...

Vatta on vieläkin täynnä eilisestä porosta ja muusista. Että ei valittamista sen suhteen.