Se aloittelee sadekautta Päiväntasaajalla. Tämähän meinaa esmes sitä, että sateessa maanneessa braissa on rillihiiliä ihan turha koittaa sytyttää oikeastaan millään. Ei pala paperi, pahvi eikä jumalaare edes sytytysneste. Oikeasti. Jäi ribsit syömättä tältä illalta.

Soon E. taas reissussa. Morotossa. Tervevaanjasiinä... Mää mukkasin rotvallirreunaa ja pipa lens iljanteeseen...

Tänään mää kerron teille korruptiosta.

Hajiran talosta oli männäviikolla poikkastu nääs vesi. Se oli joltisenki kumma juttu, veren juaksun kun pitäis kontrahrin mukaa kuuluu vuakraa.

H. oli siinä sitte topakana plikkana kairannu hetsiltää vuakraisännä kii televoonilla ja tiarustellu että mikä siä oikei nääs maksaa? No tää jolppi oli jättäny kylymästi vesilasku maksamati. Oli kekkeruusi tarvinnu kyhnät johonki muuhun tosi tärkeeseen.

Emmää tiätteks jaksakkaa.

Olivat saaneet vuokraisännän matkaamaan vesilaitokselle setvimään jutskaa. Seuraavana päivänä hapen ja vedyn molekyyli oli kohissut kivasti putkistossa ja se siitä. Paitsi että eilen Hajira oli myöhässä täältä koskapa ovelleen oli tullut vesilaitoksen haalarihemmo. Asiansa oli ollut selkeä: se on vesi kohta poikki teiltä, isäntä ei maksanut kuin 3/4 laskusta.

Paikallisethan saavat paikassa kuin paikassa aikaiseksi mielikuvituksen rajoja uhmaavia systeemejä. Varsinkin jos kyse on mitenkään laskuista ja niiden maksamisesta. Joskus oikein pelottaa kun kuulee näistä virityksistä. Meinaan että mitäs jos joku päivä kaikki se nokkeluus saavuttaa jonkin sortin kriittisen massan ja romahtaa itseensä? Voisiko siitä syntyä kaiken ahmiva singulariteetti?

Asiaan sano Juhantalo. Tämä vesilaitostelija oli ilmoittanut suoraan että hän kyllä voi jättää tän homman tekemätikin mutta se maksaa. Rahaa tai. Hajira oli ilmoittanut soittavansa seuraavaksi vesilaitoksen paikallispomolle joka on hänen setänsä (no ei ole mutta you get the point). Tämä oli kirvoittanut putkimiehestä "no hei, täähän oli vaan läppä."

Täällä kaikessa on mukana korruptio. Jauhonaama ei siihen törmää niin usein, mutta esimerkiksi kuulemma matokea eli ruokabanaania ei pysty ostamaan torilta etteikö siitä pitäisi jokunen shillinki laittaa ohi kirjanpidon.

Tätä sivuten: Auto on rajalla edelleen. Katsokaas kun pitäisi olla kuulemma joku lappu Malawin lähetystöstä. Just juu. Ei pitäisi mutta joku kärkkyy taas viiskybästä.

Nyt mä jatkan nenänkaivamista.