Kapinaa! Kirjoitan blogientryn töistä!

Eilen tulin takaisin. Ihan kivsti meni, en tavannut ketään managementistä. Paitsi iltapäivällä, viisi minuuttia ennen kotiinlähtöä.

Oli katsokaas joutunut yksi koulun läppäreistä hukkaan. "Eilen oli, tana ei ole". Kone oli lähtenyt kävelemään serverihuoneesta, jossa noita "tuntiläppäreitä" säilytetään. Ne saadaan ulos kuittausta vastaan. ATK-vastaava juoksi koko päivän ympäri koulua tuota masiinaa etsimässä, tuloksetta.

Täällä koululla on ollut varasteluongelma. Puhelimia ja rahaa on lähtenyt kävelemään kiitettäviä määriä. Kehitysmaassa on sellaista.

Viittä vaille neljä koko koulu kutsuttiin opettajanhuoneeseen ja sormellaosoittelu alkoi. ATK-vastaava ja siivoojien pomo olivat helisemässä. "Onko jokainen lainattu kone varmasti kuitattu ulos? Onko niiden palautukset kuitattu? Onko ovet olleet lukossa?" Ja sitä rataa. Kovin paljon ei puuttunut suoraan varkaaksi nimettelystä. "Ei voi kone joutua hukkaan! Nyt koko koulu menee luokkiin takaisin ja etsii sen masiinan! Tämä on käsky!"

Oltiin lähdössä takaisin luokkiin, vartin yli neljä, kun toimistosta tulee ulos hiekkavee sen puuttuvan koneen kanssa. Siellä se oli ollut koko ajan. Otettuna varastosta ilman asianmukaista kuittausta.

"Heh heh, sattuuhan noita. Hyvää päivänjatkoa kaikille. Heh heh, tässä on nyt oppimisen paikka ihan meille kaikille. Heh heh."

Oli se niin "heh heh" kun siivoojien pomonainen itki. Oli myös "heh heh" nähdä kuinka ugandalaiset olivat aivan raivona. Heh heh.

Hauskinta asiassa on se, että nyt on opettajien keskuudessa epäilys että tämä episodi oli aivan tahallaan järjestetty. Saatiin ATK-dude (joka myös on huonoissa kirjoissa, ihan vaan sen vuoksi että se on koko ajan puhunut esim. hankinnoissa semmoisen asian kuin "yhteensopivuus" puolesta. Tietenkään häntä ei olla kuunneltu ja sitten kun probleemia on esiintynyt, on hän ollut välittömästi tulilinjalla. Koittavat siitäkin eroon eli aikovat esim. laskea hepun palkkaa ensi vuodeksi näiden "tietotekniikka ongelmien" vuoksi) nöyryytettyä ja hikoilemaan julkisesti.

Kyllä on niin perseestäå että sanat riittävät just ja just kertomaan.