Pannaanpas nyt tännekin vähän juttua.

Kotosalla ollaan ja uutta nannyä on hankittu. Voiman pimeälle puolellekin tuli liityttyä kun koulu alkoi ja vanhemmaksi heittäydyin. Entiset kollegat tilittävät mulle päivittäin juttujaan ja ei voi kuin päätä pyöritellä, edelleen. Uusi rehtori oli sanonut, että luokka-avustajien homma on vain leikkaa & liimaa sillä koulun opettajat ovat pätevämpiä tekemään vaativan ajatustyön/suunnittelun osuuden. Uusi reksi ei myöskään kuulemma juuri tervehdi paikallista henkilökuntaa, mutta se nyt oli tavallaan odotettavissakin. Miksi 1950-luvulla Sambiassa ja Malawissa kasvanut valkoinen veljeilisi peltonee**rien kanssa?

Sinne oli jäänyt edelliseltä rehtorilta aika komeat muistiinpanot ja toimintaohjeet kaikista opettajista. Niitä nyt kuulemma toteutetaan.

Sitten siihen kaikkein mielenkiintoisimpaan juttuun:

Selvisi perimmäinen syy sille, miksi edellinen rehtori oli mikä oli.

Tiedättehän tämän nyt muodissa olevan ice bucket challengen?

Edellisellä reksillä on ALS. 100% varma tieto on tämä. Voisin laittaa linkkejä mutta en viitsi. Diagnosoitu 2006, alle nelikymppisenä (joka siis nostaa keskimääräistä elinajanodotetta huomattavasti). Kun käytte googlaamassa taudin oireita, huomaatte sen vaikuttavan puolella potilaista kognitiivisiin kykyihin.

"Vajaalla puolella ALS-potilaista sairauden voidaan todeta vaikuttavan myös älyllisiin toimintoihin. Tästä saattaa seurata toiminnan suunnitelmallisuuden laskua, kielenkäytön sujuvuuden häiriöitä ja apatiaa. Osalla voi esiintyä myös käytöshäiriöitä ja persoonallisuuden muutoksia."

Niin syvälle se iski muun muassa nauraessaan päin naamaa kun kerroin Hajiran lähtevän että en pahemmin sääli. Ainakaan vielä. 

Tapahtuneiden ymmärrys sen sijaan kasvoi tämän tiedon myötä huomattavasti.