Eivät jostain syystä suostu lähtemään kuumapostilla nämä joten piinaan sitten, äiteen pyynnöstä, lukijoita näillä. Tarkempaa kuvausta tirpan kehityksestä täältä.

Siinähän noita.

 

Vieraat majailevat tämän viikkoa rannalla ja meillä koitetaan totuttautua arkeen.

Muutenhan täällä Malawissa odotetaan kuumeisesti herra presidentin ja entisen turismi-ministerin häitä. Ovat bileet tuossa ensi kuun puolessa välissä. Alun alkaen kalaasit oli tarkoitus järjestää uudessa parlamenttitalossa, mutta ovat suunnitelmat vähän muuttuneet grandiöösemmeiksi. Nyt vihkiminen tulee tapahtumaan CIVO-stadionilla jotta kansaa pääsee riittävästi paikalle. Häiden koordinaattori kertoi, että maan suurin teltta on varattu iltajuhlaa varten. Kysymykseen kustannuksista heppu vastasi että "tottakai tavarantoimittajat nostavat hintoja tällaisen suuren juhlan vuoksi, mutta me maksamme mitä he pyytävät." Eli katsantokanta on hippuisen verran toinen kuin miten meikäläinen olisi hommaa hoitanut. Toisaalta, mikäs siinä on pistää valtion budjettia haisemaan. Ei se keneltäkään ole pois. Kekkereiden hinta-arvio (joka siis tulee tuolla taloudenpidolla satavarmasti ylittymään) on miljoona euroa, joka siis tulee oikeasti valtion kassasta. Valtion kassa muodostuu edelleen ~50-60 prosenttisesti kehitysavusta. Saapas nähdä miten donorit tähän tempaukseen tulevat suhtautumaan...

Osataan täällä toki muutenkin. Eilisen lehden uskontoliitteessä eräs pastori pyysi seurakunnaltaan 600 000 kwachaa että pääsisi Lagosiin spiritual healingiin ts. parantumaan rukouksella. Tämän akuutin tarpeen aiheuttaa herran nivustyrä, joka on vaivannut sielunpaimenta akuutisti jo yli vuoden ajan. Sitä on sitä akuuttia niin monenlaista.