Hurraa. Brittiläinen lähti Helsingistä rapia tunnin myöhässä, joten olime vähän siinä ja siinä koneeseen ehtimisen kanssa. Viestiliikenne Pohjanmeren yltä saavutti Lontoon kuitenkin meidän kannalta ajoissa ja Entebben koneen porttia pidettiin auki pidempään meitä varten. Voin kertoa että Heathrow:lla on mahdollista vaihtaa kolmosterminaalista vitoseen noin puolessa tunnissa. Hiki siinä kuitenkin tulee.

BA oli muutenkin pelipäällä. Chicken Tikka Masala oli parempaa kuin monesta inkkariravintolasta saatu ja... Huolimatta meidän amok-juoksusta läpi kentän olivat jok' ikinen meidän laukuista Entebbessä hihnalla joorstruuleja vastassa.

Mitäs tästä nyt sanoisi sitten muuta? Apartomentoksessa ollaan, parikymmentä neliötä plus 12 neliön parvi. Kaupunki vaikutti isolta ja ruuhkaiselta. Yksityisten talojen katoilla on telkkariantenneja melkein järjestäen, eli vauraampaa täällä on ihan selkeästi Malawiin verrattuna. Joka liikeyrityksen edustalla on vartija kiväärin kanssa. Pikku-supermarketissa pystyi myös toteamaan elintarvikkeiden olevan Malawiin nähden halvempia ja runsaslukuisempia.

Löysin itselleni myös sanomalehden. Daily Monitor on nimeltään. Syy miksi kaikista vaihtoehdoista päädyin tuohon oli se, että kannessa luvataan "Truth Every Day". Ei voi olla huonoa kamaa semmoinen. Pikaisen vilkauksen perusteella noin sata kertaa parempi aviisi kuin malawilaiset. Siihen ei tosin edelleenkään paljon tarvita, sillä käytetty vessapaperi tarjoaa lukijalleen enemmän tosipohjaista relevanttia informaatiota kuin Njassamaan printtimediat.

No se Nukkumatti, se lähti lomalle. Sille viransijainen löydettiin. Työvoimatoimistosta tietenkin. Eli nukkunut en oo pätkääkään kun en koneessa edelleenkään sitä osaa. Tulipahan katseltua "Avatar", eikä siitä sitten sen enempää. Tai kylläpäs: Tiivistän sen leffan englisismi-lauseeseen (tää on sitten läppä, ei tarvitse kertoa termin oikeata nimeä) "No enpä nähnyt tuon yhden tulevan."

Jospa siis menisin tästä Tirpan kanssa vähän köllölleen.