Malawin lakiasäätävät tahot ovat nyt aktivoituneet hyvässä asiassa. Meinaan AIDSin torjumista. Tai oikeammin ihmisten huijaamista erilaisilla hoidoilla.

Seuraavan kerran kun parlamentti kokoontuu (tällä vauhdilla se tapahtuu joskus vuonna 2048), tulee pöydälle asetus joka kieltäisi erilaisia luontaistohtoreita tarjoamasta hoitoa AIDSiin. Jo oli perkeles aikakin!

Lehdissä on koko sen ajan, jonka täällä olen koikkelehtinut, ollut mainoksia ihmeitätekevistä pillereistä. Suosikkini on Jerker Brandlaxin tavoin ihmetroppi nimeltä Malawix. Sitä kun vetää niin terminaalissa vaiheessa oleva tauti pysähtyy. Ja jos lääkettä ottaa heti kun tartunnasta on saanut tiedon, katoaa inha pöpö kropasta kokonaan. Tähän ei edes norjalainen lääketiede ole tähän mennessä pystynyt.

Syytä moiseen asetukseen todellakin on. Viimeisimpien tilastojen mukaan Malawissa kuolee AIDSiin joka tunti kymmenen ihmistä tunnissa. Positiivisia tapauksia arvioidaan olevan miljoonan verran. Vuodesta 1985 eteenpäin maassa on joutunut ruumishuoneelle yli 700 000 ihmistä immuunikadon seurauksena. Ja sitä rataa.

Asetuksessa kiellettäisiin myös uskonnollisten tahojen suorittamat rukouksella parantamiset. Viimeisin neljän potilaan nopeampaan kuolemaan johtanut setti oli tapahtunut joulukuussa. Katolinen sielunpaimen oli sanonut katraalleen vesperhetkessä että heittäkää ne tabut hittoon. Teidät on nyt parannettu rukouksella. Tähän ei pystyisi edes Markku Koivisto, jolla tosin oli aikanaan huomattavasti kunnianhimoisempi tavoite ruumishuoneella maanneen pikkulapsen kanssa. Eipä sillä, onhan täälläkin ruumishuoneella pikkutyttö, joka jäi auton alle. vanhemmat eivät suostu hautaamaan lastaan koska hän on vielä hengissä. Hengissäolon, tai pikemminkin ei-kuolleena pötköttämisen perusteena on se, että tytöstä ei tullut kuulemma yhtään verta tällin jälkeen. Tapaus on sattunut tuolla lokakuussa 2007... Samoin eräs Joen paikallinen koulutettu keskiluokkainen työkaveri menetti toisen kaksivuotiaista kaksosistaan. Malaria vei. Lääkkeillä ei olisi vienyt, mutta kun kirkossa oli neuvottu rukoilemaan malaria poikkeen.

Arkisemmalla rintamalla olemme yrittäneet saada pesukonetta asennutettua. Meinasi jo onnistuakin, mutta talon vieraskylppärissä olevaan pesukoneelle tarkoitettuun vesiputkeen ei voida johtaa vettä. Pitää siis napata voda lavuaarin alta uusia putkia pitkin. Ehkä se onnistuu jo huomenna.

Lilongwen paroni vaikenee taas hetkoseksi.