Eilen kavikin niin etta kun menin nettikahvilaan sen laitteet poksahtivat. Jaivat tekstit tuottamatta ja sita kautta varmaan muutama ajatuskin (tiedetaan, epatodennakoistahan se on.)

Nyt taalla on sitten jo huoli siita etta ei sada tarpeeksi. Etelassa on ollut viikon verran kuivaa, ja siitahan ei taas maissi tykkaa. Ei ole kenellekkaan tosiaan tullut mieleen etta se perkeleen horsma ei ehka ole se kaikkein soveliain kasvi tahan ilmastoon?

Kasungussa, noin sadan kilometrin paassa Lilongwesta, on sapuskasta pulaa. Maatalousasioista mediassa vastaava eukko sanoi kylla, etta "kaikkemme ollaan tehty ja tullaan myos tekemaan ettei kenenkaan tarvitse nahda Kasungussa nalkaa." Just joo. M1, eli Malawin ykkoshighway sametinpehmeine asfaltteineen lahtee melkein Lilongwen megalomaanisten maissisiilojen portilta. Ei ole ainakaan tiesta ollut kiinni ettei ruokaa olla saatu kuskattua naapurikaupunkiin.

Takalaiset mittaavat jaljella olevan maissin maaran viime satokauden ENNUSTEISTA. Niiden perusteella sitten maissia roudataan milloin mihinkin ulkomaille. Kuinka vaikeata on mitata jaljella olevan maissin faktinen maara kun siilojen mitat yms. tunnetaan?

Nooo, lehdessa oli jo yleisonosastossa ihan silkkaa vittuiluakin presidenttia kohtaan. Vapaa kaannos tekstista meni jotakuinkin nain: "...presidentin tulisi antaa monoa maatalousministerille, joka selvastikaan ei ole hommiensa tasalla. Eikun... Niin. Presidentti ei voi tehda sita koska presidentti on itse myos maatalousministeri."

Joku saattaa muistaa taman avautumisen. Satokauden lahestyessa ja laarinpohjan haamottaessa taalla on alkanut joissain paikoin tapahtumaan. Maanantai aamuyona kello kaksi oli viiden kaverin jengi mennyt Blantyressa vaaralle pellolle "sadonkorjuuseen". Rosmot olivat kuitenkin kolistelullaan herattaneet kylalaiset, jotka sitten ryntasivat karppana paikalle. Yksi varkaista ei paassyt karkuun. Hanet koijattiin porukalla kylapaallikon talolle, josta onneton, nimelta lehdessa mainittu 20-vuotias kaveri oli koittanut karkuun. Paha paha! Eivat olleet kaverin lenkkarit liikkuneet tarpeeksi nopeasti koskapa angry mob oli miekkosen kiinni saatuaan hakannut taman hengilta. Poliisin kanta asiaan on "Sita saa mita tilaa". Eli mitaan pidatyksia ei suoritettu eika suoriteta. Siina vahan ajattelemisen aihetta suomalaisille omenavarkaille. Blantyressa oli toinenkin vastaava tapaus maanantaina. Lilongwen tilanteesta en tieda, koskapa takalaiset lehdet painetaan Blanissa ja Lilongwen uutiset eivat niihin aina ehdi. Luulisin etta kokolailla samoilla jutuilla mennaan taallakin.

Uutuutena taalla on alkanut esiintymaan lehdissa firmojen ilmoituksia, joissa kerrotaan "arvoisille asiakkaillemme etta kuvassa esiintyva herrasmies ei ole meidan palveluksessamme ja emme nain ollen ota mitaan vastuuta hanen liiketoimistaan." Yleensa nama veijarit ovat pollineet firman kuittivihkon ja tehneet sitten silla omia kauppojaan. Opetusministeriostakin oli moinen lahtenyt kavelemaan, sedan-Corollan lisaksi. Osa naista heppeleista tuntee esim. avustusjarjestojen kuviot lapikotaisin. Siina on sitten helppoa menna pokerinaamalla liikkeisiin, tilailla ihan mita huvittaa ja lahettaa lasku sitten vapaasti valittulle NGO:lle. Mitaan yhteyksia ko. organisaatioon ei tarvitse olla. Kauppiaat taalla tuppaavat uskomaan mita puku paalla tarkeita selittavat koijarit sanovat eivatka sitten vaivaudu tarkistamaan kavereiden taustoja.

Mitas muuta? Joo. Saatiin cd-kilvet kiesiin. 22 cd 123. Ei alytty pyytaa 313:a. Nyt nappaavat poliisin tiesulut yhta vahan kuin rotaatio Lampardin Frankia.

Oma henkinen tila: Ihan jees, mita nyt jatkova englannin puhuminen ynna lukeminen valilla kyllastyttaakin. Huomenna tulee erasta sotaa vuosi tayteen. Pitanee ostaa joku rehupuska matkalla kotiin.