Meillä oli tuossa muutama aika takaperin sähkömies puuhailemassa ulkovalojen kanssa. Hyvin teki työnsä, mitä nyt välillä edelleen lamput vähän vilkkuvat. Pientä kosketushäiriötä vissiin pitelee vieläkin.

Lamppujen kunnossapito on meidän vastuullamme. Siis lamppujen. Ei maan alla luikertelevan samovaarinjohdon, joka oli noiden valo-ongelmien pääsyy. Kaapelityöt kuuluvat vuokrafirmalle.

Kaveri, joka lähetettiin vuokrafimasta, ei vissiin "tiennyt" tästä. Niinpä hän kunnon yrittäjänä kiikutti tänään laskun meille. Ja voi pojat! Johan on lasku.

2 jakorasiaa 1890

4 40W sytkää loisteputkiin 1680

2 loisteputkea 500

1 liitoshässäkkä 1950

60 metriä kaapelia 40 800

Työ 25 000

Transport 8500

Yhteensä 80 320. Puretaanpas sitten tätä laskua vähän osiin:

Rautakaupassa loisteputket ovat 180 kipale, sytyttimet 50. No, pitäähän katetta saada. Kaapelin hinta on kohdallaan. Työ... Tuo on normisähkärin kahden kuukauden tili. Liikennöinti... 34 litraa gasoako se on kuluttanut meidän lamppujen eteen? Vaihtoehtoisesti 85 minibussimatkaa?

Emppa soitteli kaverille, ja hän sanoi ottavansa yhteyttä vuokrafirmaan. Mielenkiinnolla odotan vuokrafirman suhtautumista noihin kahteen viimeiseen kohtaan. Ettei kaveri vaan olisi koittanut vähän koijata mzungua?

Muuta:

"Yes we can!" Hauska on nähdä kuinka afrikkalaiset ovat mielestään nyt Valkoisessa Talossa. Keniassa on huomenna kansallinen vapaapäivä. "Nyt kun musta mies on valittu, kääntyvät asiat väkisinkin paremmaksi." Mitäs jos McCain olisi valittu ja meikäläinen olisi sanonut että "kyllä valkoinen mies hoitaa"? Ei olisi varmaankaan rasimikirves heilahtanut?

Älkääkä nyt ymmärtäkö väärin. Oikea jannu sinne menee, kusiseen paikkaan. Kun ei vaan ruohokumpareelta taas kajahtaisi taikanikkeliä niinkuin joskus taannoin kun presidentti/velipoika liikaa kaikenmaailman muutoksista ja kansalaisoikeuksista vouhkasivat. No, silloin ajat olivat kuitenkin kait vähän erit. Vaikka mihinkäs se ihminen olisi vajaassa viidessä kymmenessä vuodessa muuttunut?

Täällä meinaavat aloittaa toimittajien pidätykset. Journalistit kun eivät ole paljastaneet korruptiojuttujensa tietolähteitä AntiKorruptioByroolle. Vähän on epäilyjä ilmassa että sitä saattaa joutua toimittajia lusimaan kyllä muistakin syistä.

Ei jaksa sataa.