Käytiin tänään tirpan kanssa katselemassa tätä kulmakuntaa. Hän istui kärryissä ja minä tönäsin. Oli melko rauhallista, sillä koko n. puolen tunnin paikallistuntemuksen kurssillamme näimme yhden auton. Alkaa bensapula vaikuttamaan rauhoittavasti tuohon liikenteeseen. Saas nähdä kuinka kauan tätä jatkuu. Totalin keskusvarastolta oltiin tänään sanottu että tippaakaan ei ole ja mitään tietoa siitä koska saadaan ei myöskään. Oikeasti, täällä seisoo tällä hetkellä melkolailla koko talous. Musta pörssi kuulemma kysyy tällä hetkellä 250 Kwachaa litrasta bensaa (213 on listahinta), ja ylöspäin on tietenkin suuntansa. Meillä on vielä joku rapia 30 litraa, ja kun ei ajele mitään turhaa niin vielä pärjätään... Kovin kauaa tätä ei voi jatkua. Siellä on kuulemma Blantyressä ongelmia myös vedenkin jakelussa. Eli ei ulkomaanvaluuttaa, ei bensaa, ei sähköä ja ei vettä alkaa olemaan sellainen tila jossa ei ihan hirveän isoja kipinöitä enää tarvita. Vielä on rauhallista.

Sitten ne tämän päivän sanat. Aloitetaan toivotuista:

Emigrantti= Siivoaa O. Tambo Internationalin vessaa Johannesburgissa. Saattaa toimia myös tarjoilijana Kap Kaupungissa tai (harvat ja valitut) opiskella Englannissa. Ei yleensä ole ihan vähään aikaan tulossa takaisin.

Europe= Final Countdown soi VHykkösellä säännöllisesti One Hit Wonders-ohjelmassa.

Etelä= Kuuma ja kehittymätön alue. Tulvia tarvittaessa.

Esikoulu= 3% lapsista käy. Meidän naapureitten Chikondi omansa jo suoritti.

Ehkäisy= Selibaatti tai tuppaa unohtumaan paikallisilta.

Elinaika= Pauttiarallaa 38 vuotta tällä hetkellä. Antiretroviraalien ansiosta on tavattu ennusteita, jotka sanovat yli 50 vuotta.

Elokuvateatteri= Oli joskus Lilongwessa, drive-in tyyppinen siis. Blantyressä tätä nykyä maan ainoa.

Eläinsuojelu= Länkkärit pyörittävät löytökoirakotia. Ja siinä se.

Etiopialainen= Ainoa päivittäin maasta uloslentävä yhtiö.

EU= Pompöösi lasipalatsi liikenneympyrällä. Yksi kaupungin keskeinen maamerkki.

Fasiliteetti= Vaihtelevaa tasoa missä vaan. Yleensä rapautumaan päin.

Fallos= Itsenäisyyden kellotorni uudella parlamentilla. Autolla ajaessa kirjainmellisia näkee esiteltävän vedenheittohommissa yhden kolmessa minuutissa.

Forex= Se on ulkomaanvaluutta josta kaikki puhuvat ja kellään ei ole.

Facebook= Yleisin aukioleva nettisivu paikallisilla.

Farmariauto= Meidän Carib.

Fillari= Voi tulla mistä ilmansuunnasta tahansa Caribin eteen. Missään nimessä heijastimia tai valoja EI pidä pimeällä olla. Jarrut optional. Kiinalaista valurautaa.

Fasaani= Guinea Fowl eli helmikana.

Förskotti= "Gimme my monthly advance". Paikallinen Visa.