Transitissa ja Glorian suussa on jotain vikaa.

Seuraavassa, Empankin jo mainitsemassa lainauksessa ovat nimet ja kansallisuudet taysin keksittyja:

"Viisarii is miy fravret tichur mistur canadian isniyn"

Ei pida sinun luottaman kansanjoukkojen ja pienten opetuslasten uskollisuuteen. Kummatkin ovat kuin moliseva karjalauma, joka kaantaa suosionsa sinne missa maukkainta ruohotuppoa heilutellaan (V.H.). Ilmeisesti kuitenkin hieman ihmislaheisempi ote tehoaa lapsiin samalla tavalla kuin crack takavuosina Harlemiin.

Empalla on tanaan siis synttarit. Lahjaksi olen ajatellut lahjoittaa kokovartalohieronnan paikallisessa ilosalongissa. Illalla olisi tarkoitus menna teatteriin katsomaan "Accidental death of democracy"-nimista pelia (kertoo kuulemma Malawin nykytilasta melko mustan huumorin keinoin) seka sen jalkeen popsimaan intialaisen keittion antimia. Ja huomenna jarvelle. OsteTTIIN (vaaraa seitsemannen persoonan kayttoa. Sita samaa josta jankutin viime vuonna kutosilleni) jopa uimapatjat sita varten. Tervetuloa vesikellot ja muut nahkan palamiseen liittyvat ilmiot. Niitahan siita kuitenkin saa kun jarvessa arskaa ottaa.

Eilen oli oikein isanmaallinen olo. Vihellellen tapailin jopa syvaa iskua ynna vihaa voittamatonta. Iske ja murra! Hitlerin Pyssyt-kanavalta (siis History Channelilta) tuli tunnin brittidokkari "Fire and Ice". Kertoi Talvisodasta. Oli hassua kuulla suomen kielta telkkarista. Ihan asiallista juttuahan siina kerrottiin, mita nyt Eeva Kilpi oli paastetty hieman liiaksi poraamaan menetettyjen laulukunnaiden peraan. Siella se sirmakka vielakin soi akkilahdon vuoksi poydalla... Niilta mainhan sita meikalaisen sukuakin on kaet taskuissa (kukkuu) lahtenyt aikanaan lampsimaan lantta kohti, mutta ainakin ne jotka mina olen tuntenut ovat olleet enemmankin "mik on mant, se on mant"-koulukuntaa. No joo, ymmarran kylla etta traumaattistahan se oikeasti on ollut.

Ja sitten taas pikku-Empan pyytama rintamakatsaus:

Kylla taalla on ihan kivaa(kin) ollut. Valilla on ikava kaikkia teita jotka siella Suomessa syksya vietatte. Z:taa erityisesti. Lentavia elaimia on nakynyt paljonkin. Eniten jotain variksia. Ne ovat taalla musta-valkoisia. Meilla on aamuisin pihassa aina tosi paljon pikkulintuja syomassa. Jotkut niista ovat kuin varpusia. Toiset taas ovat ihan sinisia. Kavelevista elaimista taalla nakee eniten kulkukoiria. Ja juuri muita ei sitten taalla kaupungissa naekaan.

GoogleEarthissa meidan asuinalue nakyy parhaiten silla lailla etta etsii lentokentan ja jatkaa siita kohti kaupunkia. Sitten kun loytaa oikealta sellaiset isot viljasiilot ja tekoaltaat on jo tosi lahella. Niista pitaa jatkaa viela vahan alaspain. Kun loytaa lentokentan tielta (M1) oikealle johtavan tien, joka muuttuu asfaltista hiekkatieksi on kohdalla. Me asutaan just siita asfaltti/hiekka-kohdasta alaspain. Toinen tapa on etsia presidentinpalatsi ja menna siita luoteeseen linnuntieta pari kilometria.

Linja-autoja taalla on paljonkin koska melkeinpa kenellakaan paikallisella ei ole varaa omaan autoon. Ne bussit ovat aina ihan taynna ihmisia. Kaupungeissa ihmiset kulkevat joko kavellen, polkupyoralla tai minbusseilla. Minibussit ovat yleensa Hiaceita. Ne ovat aina ihan taynna, eli niissa on ainakin 20 matkustajaa. Ne bussit menevat tankaamaankin matkustajat kyydissa. Joskus nakee myos kuorma-autoja joiden lavalla on 50 ihmista. Meidan normaaliin farmariautoon saisi lain mukaan ottaa 12 ihmista kyytiin.

Uimassa me ollaan kayty monta kertaa. Joskus hotellin uima-altaalla, joskus Malawijarvessa. Levyja olen kuunnellut aika paljon, eniten Apulantaa ja Kari Peitsamoa. Kerro Emmi Z-miehelle terveisia ja rapsuta sita mahasta mun puolesta.

Eikohan se ollut taas siina. Julistan osaltani radiohiljaisuuden aina tuonne maanantaille saakka.