Verryttelen taas sormiani. Ehkä tää taas tästä. Tai sitten ei:

"Edelleen olen sitä mieltä, että Tukholmassa voisi alkaa ampumaan rauhanrikkojia kovilla. Kun kerran tuovat "sivistystä" tänne pohjolaan, miksei annettaisi heille sitä "sivistystä" takaisin?? Muslimia pitää kohdella kuten hän kohtelee sinua, silloin asia menee jakeluun. Muslimi ei ymmärrä kristillistä paatosta "tasavertaisuudesta" ja "toisen posken kääntämisestä" jne. Muutama kymmenen ruumista ja loput putkaksi muutetulle jalkapallostadionille tms. asioita miettimään ja "kuulustelu" pystyyn. Voi olla että sitten ovat pojat kiltisti vähän aikaa. En ymmärrä miksei historiasta voi ottaa oppia: Kolmannessa valtakunnassa ainakin osattiin yhteiskunnan militarisoiminen. Sieltä voi ottaa mallia nyt, että miten homma hoidettiin. Yhteiskunnan turvaaminen kai pitäisi olla se pääasia. Nyt ei näytä menevän Ruotsin pojilla homma niin kuin Strömssöössä"

Tämä on nuoren historianopiskelija-neitosen blogista. Alunperin se on FB-status Tukholman mellakoiden ajalta. En tunne kirjoittajaa enkä ole lukenut tekstejään. Kärkäs ja ainakin yhden lauseen osalta vähän enemmänkin kummallinen on tuo. Sanoisin että ei jatkoon.

Silti: Tuosta mennään Suomessa 2013 kuulusteluihin.

Ei ole sekään minun Suomeni.

No, kun kerran aloitettiin niin jatketaan ihmeessä. Kaikenlaista on kuitenkin tapahtunut.

Kotosalla 4-vuotias on ihan siinä kinthaalla että osaako lukea. Uida se jo osaa ja isona siitä tulee prinsessa. 7kk tekee mitä 7kk tekee. Isot tekevät töitä ja uivat + zumbaavat jos on aikaa. Ja hyppivät trampoliinista läpi.

Ope-kokoukset ovat edelleen huikeita spektaakkeleita. Tänään oli deadline todistuksille ja yearbook-sivulle. Keskiviikkona oli SAT-kokeiden tarkastuksen viimoinen takaraja. Oli siis täysin järkeenkäypää jutella tiistai-iltapäivänä puolitoista tuntia siitä, pitäisikö meitä kutsua either "teacher N.", "teacher N.N.", "Ms/Mrs/Mr .N" vai joku muu, mikä? Oma ehdotukseni oli "Voitaisko me jokainen valita joku Marvel-hahmo ja mennä sillä? Mä voisin olla Hulk." Nuorempi kalkkikaarti meinasi tukehtua pidäteltyyn nauruunsa, stiff upper lip-osasto oli kujalla ja suurin osa paikallisista kyseli "Mitä se sano? Palvooko se Saatanaa?"

Isi ja Äiti-Bwanakin kävivät kylässä eivätkä kuolleetkaan Afrikan tai lentelyn takia. Iso käsi rohkaistumisestaan heille.

Paikallinen hallitus on kiistänyt järjestelmällisesti huhut presidentin pojan nousemisesta the Big Kahunaksi. Poika on noussut 14 vuodessa alokkaasta everstiksi, ilman sotakorkeakoulua.

Sitten kävi niin, että sille ei-niin-hallitus-lehdelle lähetettiin armeijan sisältä kirje, jossa yksi kenraali kyseli toiselta "Onks se totta että tän vallanperimyskuvion vastustajat pitää likvidoida?"

Se lehti ei sitten ilmestynytkään kahteen viikkoon koskapa poliisit penkoivat toimituksessa paikkoja.Itkukaasua, kumiluotia ja ihan perus-demokraattista menoa oli myös toimituksen ympärillä. Nyt se taas ilmestyy ja on paljon sopuisampi.

Kavereita on taas lähtenyt kotimaihin ja niiden siippoja on huumattu ravintoissa. Tuo jälkimmäinen on ihan oikea eikä "Tallinna". Ranskanpottuihin voi uittaa erilaisia asioita. Onneksi ei mennyt kuin rahat ja puhelin. Yleensä menee pää.

No jaa. Ihan kivastihan se meni. Ei tullut revähdyksiä.