Aloitetaan positiivisista jutuista.

Siivooja ja nanny aloittivat tänään ja kummatkin ovat asiallisia tyyppejä. U. vetää ihan kympillä Hajira-hoitajansa kanssa, eli ei vierasta yhtään. Aamupäivällä polskittiin likan kanssa ympyräaltaassa, ja voi pojat sitä riemun määrää mikä irtoaa kun saa nakkena kaataa vettä päälleen pikku kastelukannusta. Viiskymppistä oli nahkassa...

Siivooja esitti relevantteja työkalutoiveita ja tekee hyvää jälkeä.

Sitten...

Täällä on pyörinyt nurkissa kaikenmaailman duunijannua, kuka maalaamassa seiniä ja kuka r*nkkaamassa putkia. Niinpä en tänä aamuna kiinnittänyt mitään huomiota pariin pihalla operoivaan heppuun kun luulin heidän kuuluvan normimenoon. Eivätkä hekään mitään informeeranneet omista bisneksistään. Puutarhatonttumme Joseph ei myöskään tullut sanomaan meikäläiselle mitään heidän toimenkuvastaan. Alles klar? Jooei.

Olivat paikallisen Vattenfallin piuhaniiloja, irrottamassa meidän alakerran pääsulaketta.

Tässä talossa on ilmeisesti kolme sähkömittaria. Älkää kysykö miksi, en minä tiedä. Nyt on niin, että yhdestä näistä mittareista on lasku tms. maksamatta, joten fair enough. Yleensä silloin loppuu sähkön tulo.

Me nyt kuitenkin ollaan asuttu tässä lukaalissa viikko, joten ei ole meidän moka. Kaiken piti olla kuosissa kun muutetaan. Jooei.

Aloin ihmettelemään kun normi-sähkökatkon jälkeen vesipumppu alkoi huutamaan mutta kyökkiin ei tule virtaa. Kuten ei olohuoneeseenkaan. Tirpalla alkoi olemaan nälkä ja sitä rataa.

Menin siitä sitten pääsähkökaapille talon ulkopuolelle tsekkaamaan josko joku sulake olisi off. Hyvä että en jakarista saanut sähköherrojen taholta. Ei ne siinäkään vaiheessa mitään kuitenkaan kertoneet vaikka koitin kysellä. Hajira meni sitten kyselemään paikallisella murteella geimplänistä, koska ilmiselvästi jotain jännää oli tekeillä.

Ei tullut kenellekkään hepuista mieleen tulla kertomaan että jotain on tekeillä. Olisin ehkä voinut soittaa pari puhelua ja koittaa setviä juttua...

No, nyt meillä on mikro ja kahvinkeitin meidän makkarissa. Talon omistaja on lähettänyt sähkölaitokselle jonkun kyselemään tämän vitsin perään, mutta tänään ei ainakaan saada virtaa alakertaan. On se hyvä että esim. pakastin on täynnä safkaa. Nooooo, katsotaan huomenna syödäänkö meillä sitten mikrotettua filettä, kala-pekoni kuorrutuksella.

This is Africa.