Nyt on sitten tutustuttu niihinkin. Enka talla tarkoita isoa, englantia itavaltalaisittain murtavaa Kalifornian kuvernooria.

Meille selvisi, etta kaksi otsikossa mainittua otusta asuu talossa meidan silmiemme alla. Esittavat edessapain meille ystavallista naamaa. Nuoleskelevat meita. Ovat mielin kielin aina tavatessamme.

Yolla kaikki kuitenkin on toisin. Silloin nuo paivisin niin palvelualttiit droidit villiintyvat mita merkillisimpiin tuhon bakkanaaleihin.

Koskapa kamppa alkaa olemaan jo ihmisasuntoa muistuttavassa kuosissa, on mita erilaisinta kamaa kertynyt noiden Ilmestyskirjasta karanneiden tuhonratsastajien tielle. Terassin ruusupuskat saivat ensimmaisena kokea noiden Sormusaaveitakin kamalampien peijoonien vihan. Huolella isoihin ruukkuihin asetellut kukkapolot eivat millaan pystyneet vastustamaan tuhon enkelten raivoa. Aamulla klorofylliloylyn jaljet karmaisivat unihiekkoja silmistaan viela hierovaa ihmispoloa. Sen jalkeen mikaan ei ole ollut kuin ennen.

Osansa nocturnalisista apokalyptisista menoista ovat saaneet terassin sohvatyynyt, yksi petauspatja (jota kaytettiin Torremolinos-simuloinnissa pari viikkoa sitten takapihalla), Patrickin ja Suzien taloustarvikkeet harjasta lahtien (joita he jostain syysta sailyttavat omalla pihamaallaan), terassin moskiittoverkot, terassin sohvatyynyt uudempaan kertaan seka Chikondin lempinukke, josta tuli vainaja kertarysayksella.

Tuhon Messiaita on siis kaksi, mutta epailemme noitamenoista vahvasti ainoastaan toista naista hornanhengista. Kutsukaamme tata poltergeistia tasta eteenpain koodinimella Tessa, joka on sisallyttanyt tuho oita seuraaviin toipumisriitteihinsa vimmaisen yrityksen ehdyttaa Malawin vesivarannot vierasWC:n pytyn vetta nauttimalla. Toinen, vanhempi ja paalle pain rauhallisemman oloinen Balrog totelkoon tassa nimea Sheba. Hanta emme epaile havocin jarjestelyista niinkaan paljoa, vaikkakin on mahdollista etta hanella on rooli noissa yon kauhuissa kulisseissa vaikuttavana harmaana eminenssina.

Olemme Empan kanssa kauhun murtamia. Mika neuvoksi? Ampumasektorit on jo maaratty, mutta lisa-aseenkantolupia on enaa myohaista anoa, silla mina tahansa yona huolella vaalitutamamme vihannestarha, sita ymparoivasta aidasta huolimatta, tulee kokemaan koko koiramaisen jihadin raivon.

Jep. Meilla on oikeitakin termiitteja talossa. Ei olla niita kylla noteerattu juuri mitenkaan. Tanaan sitten pamahti pihaan ilmoittamatta viisi ukkoa lava-autolla. Ensimmaisena tuli mieleen etta nyt se ryosto tapahtuu. Pikainen soitto vuokrafirmaan paljasti kuitenkin etta ihan asialla ovat. Olivat tulleet tekemaan ennen Empan sisaanmuuttoa sovittua tuholaistorjuntaa. Yli kolme kuukautta myohassa... No, tama on Malawi. Porasivat isolla Hiltilla reikaa terassin betonilattiaan ja ruiskuttivat peraan jotain Zyklon B:ta. Sitten laittoivat reikiin sementtia ja sanoivat au revoir. Samassa hotakassa paljastui, etta talon toisessa paadyssa oleva kukkapenkin pintaa pitaisi laskea. Se on nyt hieman lattiatason ylapuolella, ja termiitinperkeleet paasevat vahankin halkeilleesta tiilisaumasta helposti lapi.

Termiittikekoja (siis niita kolmimetrisia savikekoja joihin Sir David Attenborough tykkaa ryomia sisalle taskulampun ja kuvausryhman kanssa) taalla nakee tien vierustoilla joka paikassa. Nyt sitten meidan talonkin alla oli ilmeisesti sellainen. Olisikohan Dave halunnut ryomia sinnekin? No, nyt se on myohaista.

Nessun dorma.