Ei varsinaista Malawiasiaa ole taaskaan ihan liikaa. Pitää kuitenkin kertoa uutiskanavalta löytyneet kaksi hillittömän hauskaa juttua.

Ensimmäinen stoori koskee Somaliaa, tuota suvaitsevaisuuden mekkaa. Siellä oli Etelä-Somaliassa järjestetty Koraanin lukukilpailut 10-25 vuotiaille. Voittajaksi oli selviytynyt 17-vuotias sälli, joka oli pokannut palkintoina... rummunpärinää... fanfaareja... Aivan: Kalashnikovin, kaksi käsikranaattia, tietokoneen ja panssarimiinan!

Kakkoselle oli palkintokasasta löytynyt vain Kalashnikov ja siihen riittävästi kuteja.

Saattanette uskoa että oli aikalailla naurussa pitelemistä kun tuon luin. Mutta siitähän jutut vasta paranivat:

Kaliforniassa olivat jonkin compoundin asukkaat olleet raportoimatta poliisille kuolleesta miehestä parvekkeella. 75-vuotias patu oli ampunut itseään silmään parvejakkaralla istuessaan, ja ruumis oli ollut kolme päivää siinä ihan tyrkyllä. Syy moiseen väliinpitämättömyyteen oli se, että taloyhtiön jengi luuli kalmoa Halloween-lavasteeksi!

Täällä Bingu sanoi vaan ohimennen että kyllähän hänen velipojallaan (joka siis on oikeusministerinä nykyisessä hallituksessa) on kanssa oikeus asettua ehdolle seuraavissa presidentinvaaleissa. Täällä ei ihan oikeasti politiikassa puhuta mistään muusta kuin siitä kuka on Bingun seuraaja. B:hän on jo menneen talven heiniä kun tätä jälkimmäistä kautta ei ole jäljellä enää kuin melkein viisi vuotta. Ilkeät veikkaukset ovat myös sillä kannalla, että Bingu paskat nakkaa kehityksestä tästä eteenpäin ja ajaa vain omaa agendaansa. Valtio esim. upottaa edelleen Shire-Sambesi vesiväylän suunniteluun/rakentamiseen fyrkkaa ihan sutena esim. Nsanjen satamaan. Mitään tuottavuuslaskelmia tälle proggikselle ei ole olemassa, kummatkin joet ovat paikoitellen puolimetriä syviä ja Mosambik rakentaa kiinteitä siltoja alajuoksulla Sambesin yli. Ei niitä puroja myöden (ok, Sambesia aliarvioivaa) ihan kauhean isolla proomulla tavaraa Nyassaprotektoraattiin saada tuotua.

Mzuzussa oli kiinalainen rakennusyrittäjä piessyt tavaraa varastaneen malawilaisen vasalla henkihieveriin. Njassa oli ollut pellittämässä kattoa ja ottanut kotiin lähteissään koneprässättyä "hukkapalaa" mukaansa (hukkapalan koosta ei ole tietoa. Veikkaan että ainakin neliön verran on ollut pokaa päällä). Jannu oli kysynyt securitypersoonalta työmaan ekalla portilla että "saako tän ottaa", ja vastaus oli ollut kieltävä. Siitä huolimatta oli pitänyt sen katteen kanssa tarpoa toiselle portille, jossa piällysmies olikin sitten ollut vastassa em. seurauksin.

Hienoja kansoja ovat kaikki tyynni.