Ja mikäs siinä. Maailma tarvitsee oikean työn tekijöitä lisää.

Työn päivää vietetään huomenna myös Malawissa. Vielä ei olla löydetty kartalta paikallista Ullanlinnanmäkeä. Lähin picnic paikkaa etäisesti muistuttava puistomainen mesta taitaa olla Capital Hotellin vieressä oleva hoidettu liikenneympyrä. Siis se roundabout jossa paikalliset käyvät lauantaisin ottamassa palmutaustaa vasten hääkuviaan.

Puistoja täällä ei ole. Tai on. Kartalla laakeetaakkeet City Centrestä on merkitty puistoksi. Todellisuudessa ne ovat sellaista metristä heinikkoa. Siis sellaista jossa pohjoisen vaakunaeläimen tahi hyeenan on hyvä väijyä pahaa aavistamatonta vapunviettäjää. Ja jos ei Löwen iskekään, voi ilomielinen helan går-henkilöstö olla varma siitä että ruudullisen liinan ja pajukorin viereen pölähtää alta kuuden sekunnin kahdeksansataa mulibanjeilijaa kauppaamaan banaania, kassavaa tai veljen Liwondessa tekemiä kirahvinkuva kankaita (Liwondessa ei ole kirahveja...) Samoin lakitettavat patsaat huutavat poissaoloaan. Pitänee pestä ja hatuttaa sitten vaikka Tessa.

Eli brunssiskene näyttää nyt vähän huonolta. Voipi olla että perunasalaatit ja simat (tein muuten ihan ite. Toivottavasti tuli kiljua.) nautitaan huomenna mielikuvituksettomasti omalla takapihalla.

Tästä päästäänkiin sitten oivasti lenkkiskeneen. Voi jessus että on tylsää tampata kymppiä juoksumatolla! Voisihan sen tietysti ulkonakin tehdä, mutta kelit ovat vähän turhan hottiatuota moiseen urheiluun. Lisäksi kadunvarressa saisi väistellä henkensä kaupalla sataa ajelevia paikallisia ja kahtasataa kaahaavia expatteja (myönnän että taajamanopeuden käsite on täällä ollessa päässyt itsellänikin hieman laventumaan. Samoin kuin pimeällä liikennevalojen kunnioittaminenkin.) Eli vielä on ottamatta se Julma-Juha photo savannilla kohti Euroopan mestaruutta kirmaavasta liinapäisestä mzungusta. Mutta eiköhän sillekin aika ja paikka vielä löydetä.

Notta vappua nyt kaikille sinne. Muistakaa että keltaista Jaffaa ja viunaa ei sotketa keskenään. Eikä moottoripyöriä osteta! Erikoistervehdys vielä sinne Unikkolinnan tornin varjoon. Toivottavasti iso pilli urahtaa. Varatkaahan pojat tarpeeksi edellä mainittua kelua limpskaa huomiselle... 

Edit: Jaa niin. Jokeri-logollinen kauluspaita bongattu. Oli Autotalo Laakkosen mainokset ja kaikki. Virmanen on vissiin laajentanut radikaalisti markkinointialuettaan... Saa nähdä vetääkö ensi talvena Narrien nelosvitjassa joku Goodlove Phiri jämäminuutteja.