Reissussa siis ollaan. Ja voi pojat että on kotoisan näköistä.

Asiahan on nimittäin niin, että tämä Malawin entinen pääkaupunki sijaitsee aikamoisella ylängöllä (itse kaupungissa ei ole juurikaan nähtävää. Joe Irlanti määritteli kylää sanalla "shitheap", ollen määritelmässään aika accurate). Yksi katu, posti ja pari pankkia. Ränsistynyt yliopisto ja puolimetristä heinä kasvava golfkenttä.

Sunbird-ketjun hotelli Ku Chawe on sitten semmoiset 600-700 metriä kaupungin yläpuolella, mikä meinaa sitä että täältä maisemaa piisaa. Mulanje-vuorikin siintelee tuossa 50 kilsan päässä niin että melkein käsivarrella ylettyy koskemaan. Tai siis ylettyisi jos ei olisi koko kivi pilvien peitossa. Firman piiska-auton kiivetessä seprentiinitietä ohitettiin myös yksi presidentiaalisista tönöistä. Komeat olivat kultaleijonat silläkin portilla. Pitäisiköhän koittaa jos tosta terassilta onnistuisi alamäkeen vaikka... No joo, Nevermind (come as you are).

Polviseisonta-puuman kanssa käytiin kärryilemässä tuolla alamäessä. Johtuen tästä ylängöstä kasvillisuus on tosiaan melko kotoista eli mäntymetsää, jossa tosin vilisteli paviaania ihan valtoimenaan. Keli on kuin hyvänä juhannuspäivänä ja mänty tuoksuu. Tuosta yläpuolelta lähtee monta jokea, jotka sitten erilaisten vesiputouksien kautta laskevat isoon tekoaltaaseen josta kostutetaan Zomban kaupunkia. Kovasti oli U ihmettelyn kohteena paikallisen väestön toimesta.

Titityytä oli paljon, samoin kaiken maailman perhosia. Taimenfarmikin nähtiin. Ilmeisesti ovat saaneet näihin ylängön jokiin taimenen taas nousemaan. Englannin Ellun mukaan nimetylle Queen's (Bicycle race) viewpointille en jaksanut kärryjä kuitenkaan enää ylämäkeen lykätä, ollaan kuitenkin jossain kahdessa kilsassa alppimajailemassa. Samoin ei menty myöskään Etiopian Lion of Judah:in (Rastaman chant) mukaan nimetylle näköalajutskalle. Kummatkin näistä ovat siis täällä käyneet pällistelemässä. Toisaalta: pitäisi varmaan mennä tuolle Keisarin mestalle ottamaan itsestään kyltin vieressä kuva. Loppuisi se "Et sä ole tän talon Herodes"-mutina kun olisi laittaa kuvallista evidenssiä että olenhan.

Jaa että miksi ei postaus sisällä kuvia näistä koreista maisemista. No siksi että valokuvauskoje matkailee tuolla alhaalla tallentamassa erilaisia koulutyömaita ja muita.