”Minä olen karambola, hedelmä kuin vanha viisaus.”

 

Sinnepähän jäi aika-avaruusjatkumolla taakse sekin reissu. Hubaa oli, enimmäkseen. Kaikenlaista kuultiin/nähtiin. Tässä valitut palat (olet muuten juuri voinut voittaa venäläisen röpöttävän persraaputtimen. Sinun täytyy vain lähettää tämä kirjekuori, kiivetä puuhun ja muistaa Sepeteuksen poikain isän nimi):

 

  • ANC:n naisjaoston kokouksessa kuulemma heitellään tuoleja ja tapellaan. Omien kesken siis. Ei oo Stoken touhuilut mitään.

  • Buurin ensimmäinen kysymys treffiseuralaiselta saattaa olla: ”Ookkonää ikuna roninut mustan kanssa? Jos olet niin näitä treffejä on turha jatkaa.” Henki elää ja voi hyvin.

  • Jos haluaa ilmaisen kännin Waterfrontilla kannattaa ruveta rissaamaan ja käyttäytymään uhkaavasti hienossa ravintolassa. Rugbypelaajat/tarjoilijat ohjaavat riekkujan diskreetisti ulos, mutta laskua ei tarvitse maksaa. Tämmöinen nähtiin. Suomessahan tilanteessa oltaisiin tod. näk. lyöty, puolin ja toisin.

  • Waterfrontin vessan seinään oli joku poro kirjoittanut silmien korkeudelle ”Terve!” Nyt siinä on lisäyskin.

  • Kummalista oli kun kaikki pelasi, ihmisiä oli iltaisin ulkona ja kävellä sai Waterkantilla rauhassa. Kukaan ei tullut myymään postikortteja, ja jos tulikin he uskoivat kun saivat ensimmäisen kieltävän vastauksen. Täällähän yleensä kielto aiheuttaa ”Mutta kun mulla ei oo ollut yhtään bisnestä tänään, osta sä nyt jotain”-veisaamisen. Ei mee jakeluun näes että kannattaisi myydä jotain sellaista mikä ostajia kiinnostaa.

  • Hassu yksityiskohta J'burgin lentokentällä oli se, että Lilongwen lento lähti portilta 20. Porteilla 19 ja 21 oli komeat kyltit ja flatscreenit näyttämässä infoa portin numerosta ja lennoista. Portilla 20 sekä kyltti että screeni oli revitty irti... Welcome back to paradise. Ja sitähän tää on taas. Ei oo vettä himassa ollut kahteen päivään kun alueen runkoputki on poks.

  • Outoa on myös se kuinka vasta matkustaessa näkee tätä maata oikeassa perspektiivissä. Tarkoitan siis että sitä pitää tietynlaisia järjettömyyksiä ihan itsestäänselvyyksinä. Kuten esim. passintarkastuksen kolmea eri tiskiä, joilla kolme ihmistä lyö eri leimaa/katsoo matkalippua/kerää maasta poistumiskortteja. Yksi ihminen tekisi samat jutut nopeammin... Kamuzu Internationalilla on nykyään muuten myös uudet, modernit kopit vieri vieressä näitä leimailijoita varten. Niitä ei vaan käytetä, mikä aiheuttaa esim. saapuvien ennestäänkin ahtaassa aulassa melkoista lisäahtautta. Huhuu! Järki hoi taas!

  • Mun matkalaukku oli avattu SA:ssa. Mietin kiivaasti että miksi. Ja selvenihän se. Ei pidä sinun roudaaman kamoissasi alumiinista fonduepussia. Se taitaa läpivalaisussa näyttää julmasti C-neloselta?

  • Muuta: Lilongwessa 13 ihmistä on oikaissut koipensa koleran takia. Tapauksia on nyt hilkun alle 400. Etiopia meni ja rytkäytti kasaan oikein kunnon lain. Uuden lain mukaan jokainen kansalaisjärjestö, joka saa rahoituksestaan 10% tai yli ulkomailta tuomitaan ulkomaalaiseksi. Ulkomaiset NGO:t eivät saa Rastafarilandiassa toimia etnisien-ja sukupuolikysymysten, lasten oikeuksien ja konfliktien ratkaisun parissa. No, eihän Etiopiassa ole koleraakaan. Siellä on vain ”akuutti vetinen ripulitauti”. Myöskään nälkää ei ole. Paikoitellen siellä esiintyy kuitenkin ”ravintovajausta”. Sanan ”kolera” sanomisesta vio päästä viideksi vuodeksi vankilaan...

  • Ai niin juu: Capen Anatoli- nimisessä turkkilaisessa ravintolassa on erinomaiset mezet. Pääruoan köftet sen sijaan kannattaa jättää väliin. Niistä saa ”äkillisen ravintoperäisen vetisen ripulitaudin” Onneksi mokoma tuli vasta vikana yönä.