Nain sanoi muutama kuukausi sitten suuri ajattelija ynna filantrooppi Antti Tapani Tuisku (tunnetaan paremmin taalla Malawissa nimella "The Finnish po(o)p gem") Suomen ja Malawin eroista/samankaltaisuuksista. Jatkohan otsikon lainaukselle kuului "Kummallakin on jarvia ja molemmat sijaitaan talla Maapallolla."

Myonnan. Pidin noiden lausuntojen jalkeen Anttia humpuukijannu-tason ajattelijana. Vahanpa silloin tiesin.

Taalla ovat maan joukkoliikenteesta paaosin huolehtivat minibussit tanaan lakossa. Syyna ommoon lommoon on hallituksen pikkumainen nillitys. Ettako muka minibussit ottaisivat liikaa jengia kyytiin? Ei pida paikkaansa! Miten 20 ihmista voi olla liikaa Hiacessa jossa penkkitilaa on kuitenkin kahdelletoista?

Eniwei, lakossa ovat. Ymmarran toki yhtalon. Jos autoon otettaisiin kyytiin ne sallitut 12 ihmista a' 70 khwatsaa tulisi toiminnasta persnettoa. Bensa maksaa taalla vahan alle euron (191 mkw) litralta ja nafta 173 mkw/l. Siihen paalle viela nippusiteisiin ja jeesusteippiin kuluvat fyrkat jotta auto pysyy kasassa... Ei oo Hectorillakaan helppoo.

Ja sitten ovat takalaiset sairaanhoitajatkin menossa lakkoon. Siinas nyt naette suomlaiset sisarhentovalkoiset mita saitte aikaan! Lumipallo jonka sysasitte liikkeelle on vierinyt alamakeen tanne Afrikkaan saakka. Hapeaisitte!

Etta perun puheeni Antti. Ei tassa niin erilaisia olla.

Sahkomies oli tanaan aamusella kylassa. Siis ihan proper sahkari. Vuokrafirman kaveri. Meilla on paasulake poksahdellut taman taman joten ajateltiin notta hoidetaan asia kuntoon ennen lahtoa. Vanhempi herrasmies hoiti asiat niinkuin piti eika vaatinut edes korruptiorahaa. "Yllapitoahan tama..." Yhta pihavaloa ei saatu kuosiin kun kaverin tikkaat olivat liian lyhyet.

Eilen hommasinkin sahkoyksikoita varastoon (taalla sahko on prepaid-mallia. Kuten puhelimetkin.) ettei P:n & S:n tarvitse katsoa jouluna telkkariaan pimeassa. Vesilaitokselle yritin kanssa laittaa rahaa etukateen varastoon. Ei pystynyt kun oli tietokone rikki. Tai niin ainakin selitettiin.

Sillai siis, paivan luku on viis.