Paivaa taas. Nettikahvilan jamppa jo alkaa moikkaamaan kun tulen sisaan. Ei taalla juuri valkoisia nay. Postausten kannalta kotiyhteys olisi jeps juttu. Laajakaistat vaan tuppaavat maksamaan sellaisen 140 taalaa/kk. Modeemiyhteyksista ei ole hajuakaan. Saisikohan meille edes semmoista?

Juu jarvella oltiin. Poltin aksillesjanteeni. Sinne en huomannut sipaista rasvaa. Sain rannalla paikalliselta hepulta chicewan kielen opetusta, ja todennakoisesti se pisti mut sanomaan jotain tosi harskia ja rasvaista itsestani. Muuten jannu oli ihan asiallinen, vaikka bisnestahan se oli tekemassa. Rannekoruja myi. Sanoi, etta kaikki rannan lodget ovat intialaisten omistuksessa, ja etta intialaiset ovat hanen mielestaan vahan nihkeata sakkia. Teetattavat kuulemma pitkaa paivaa paskapalkalla ilman vapaita. Etta siksi han myy mieluummin naita. Oli siina muitakin arts & craft-miehia. Taidevastaava Emppa niilta meinasi ostaa kuvia, mutta hinta oli turhan kova. Ainoa joka meista kostui taloudellisesti silla rannalla oli vanha patu, joka ei tyrkyttanyt kamojaan eika mesonnut. Ostin arhakan Charlie-kaislahatun ("a gaga dau VC") ja Emppa osti kaislakorin kauppareissuja varten.

Nahtiin me mukuloitakin. Leikkivat biitsilla, ja kun nakivat meidat oli "Azungu lallallaa"-huuto valmis. Kavivat kokeilemassa salaa Empan kasivartta. Etta onko siina ihoa ollenkaan kun niin on valkoinen. Ilmeisesti osuin niiden huutoarvauksissa oikeaan, koska pienella kallilla (kaantyminen ja boo:n huutaminen) sai ne juoksemaan karkuun. Rannalla pyykilla olleella katraan aidilla oli hauskaa. Otin kuvan jengista, ja siitakos riemu syntyi kun naytin niille kuvansa. Tuli oikein hyva mieli.

Hyva mieli vahan kaikkosi sitten kotona. Emppa paatti hyvana ihmisena maksaa vartioille tuhat rahaa lisapalkkaa kuussa (ne saavat jotain 4000 rahaa firmalta=vahan paalle 20 euroa), ja paivavartija oli oikein tyytyvainen. Niin oli toinen yovartijakin (God bless You...). Mutta vanha yovartijankyrpa oli jotenkin vittuuntunut asiasta. Mikali ymmarsin oikein, olisi sen kuulunut saada enemman koska se on vanhempi ja se on ollut kauemmin duunissa. Sitten se valitti hammastaan. Etta kipea on edelleen kuten oli jo perjantaina (tarjosin silloin sille kessun kun kyselin etta tarvitsisivatko ne sahkovaloa koppiinsa, ja se oli poyristyneena etta mita? Yksiko vain?) Empan mielesta se valitti siihen malliin, etta se koittais saada meidat maksamaan sen hammaslaakari. Eihan se ole edes meidan palkkaama jannu! Ja tuollainen hammassarky voi kadota aika helposti, jos vaikka takahammas on jo aikoinaan otettu pois, ja nyt olematonta hammasta on alkanut taas "sarkemaan". En tieda. Voihan silla olla hammas kipeana. Pitaisikohan suositella sille Tom Haaanks_Kaast oveii-metodia? Mistahan saisi taitoluistimet?

Mua vituttaa se aija. Se on ilmeisesti saanut joskus lemput YK:lta jostain syysta. Vapaaehtoisesti meinaan kukaan paikallinen ei lahde YK:n palkkalistoilta, ja niilla se Empan mukaan on ollut. Jos sita hammasta sarkee viela syksylla, niin kylaan tuleva Brandlaxin pariskuntahan voisi vahan mengeloida... *virnunaama*

Puhuttiin eilen vartijoista enemmankin. Emppa sanoi, etta ne saa kenkaa jos ne on sairauslomalla vaikka sitten malariankin takia. Etta nou saikku. Tanne on kuulemma perustettu joku sellainenkin vartijatoimisto, jolla on kaytossa 12 paivaa saikkua/vuosi ja jonkinlaiset vuosilomatkin + kaiketi vahan parempi palkka. Pitaa ottaa siita selvaa.

Jepakuukka. Nyt lahden katsomaan kaupungin yhta kuntosalia. Siis etta kannattaako sinne menna. Olen sporttivartti ja juon hartsp... kaljaa. Hartspo... kaljaa.