Etta nain. Muistutin viela eilen habitukseltani lahinna hummeria. Siis sita vedenelavaa, en autoa. Tanaan on iholla varimallina sellainen oikeistodemari. Katselin viikonloppuna vanhoja Kummeleita. Voipi olla etta viikon sisaan Ytte ja Mosse saisivat juustokuorrutuksen perunamuusiinsa mun olkapaista ja kasivarsista. "Koko talven syyssaa. Lunta sataa ja kaikkia vituttaa."

Kavin tuossa vahan vakoilemassa Joukki Rinne-liigan tilannetta. Onneksi olkoon vaan Jacovittille. Pataan oikeassa elamassa 0-1 ja kaveri jattaa www:ssa Fabregasin kaiken lisaksi penkille. Pitanee muistuttaa tassa viela etta Merseysiden oikea joukkue on nyt vetanyt 12 matsia putkeen tappioitta ja siina sivussa duunannut toiseksi eniten (!!!) maaleja koko kinkereissa. Ilman sita wankwank-Clattenburgia katselisitte jo nyt peravaloja...

Potkupallo out.

Lauantaina oli Empan byroon pikkujoulut. Ilmaista sapuskaa ja juomaa piisasi. Itsehan oli ajovuorossa, joten tyydyin seuraamaan sivusta meininkia. Malawilaiset mattivat ensin sapuskaa navat pinkeiksi ja sitten aijat siirtyivat imailemaan melko tukuisia Gintoniceja (half&half vahintaan. Ei ne kuitenkaan tulta enaa lantraamisen jalkeen ottaneet... terveisia muuten Cajanderintielle). Paikalliset eukot eivat juurikaan viunaa kiskoneet. Ruokapuolesta hammastysta meikalaisessa heratti se, etta jengi ei niinkaan vetanyt kanaa kuten olin olettanut. Totaalista hittikamaa oli sen sijaan paistettu juustokuorrutettu kalanpaa. Jotain catfishia se oli. Ei uponnut tanne, mutta eivatpa kaikki tykkaa punajuurisalaatistakaan.

Ruuasta tuli mieleen etta tehtiin eilen riisipuuroa sushiriisista. Siihen selkaan kun laitoi luumusoppaa niin johan lahti nalka!

Puuron jalkeen kaytiin irkku-Lauran kanssa (Joe on jo Dublinissa) katsomassa Arsen matsi Africana-baarissa. On ihan siisti paikallisen keskiluokan paikka. Koska oli ns. SuperSunday (Pool-ManU ja Arse-Chelski), oli kapakki ammuttuna tayteen. Bandi soitti Robert Nestaa ja James Marshalia pihalla, grillissa oli tuli, tarjoilijat ravasivat ympariinsa ja kansa kannusti omiaan, valilla vahan tanssahdellenkin. Todettiin etta tahan on kai jo tottunut kun menoa ei pida millaan lailla eksoottisena. Jopa Emppa, jolle tuottaa silloin talloin suunnattomia vaikeuksia seurata fudista ("Kumpi nyt teki maalin ja paljon peli on? Miks toi kaatu? Taa on tylsa laji. Miks ei tuu taitoluistelua? Tai eritasonojapuita?") viihtyi talla kertaa paikassa. Anyway, jengi jo morjestaa siella meita. Seka tarjoaisi juotavaa jos otettaisiin. "Warm heart of Africa". Taidetaan olla ainoat azungut jotka kayvat peleja siella katsomassa.

Mitas sitten muuta? Bingun tassakin blogissa mainittu convoy oli Mzuzussa kaydessaan porayttanyt jonkun muijan jalan yli ---> jalka poikki ja lehdistossa itkua. Kaipa pressa sen hoidon maksaa. Hallituksen jarkevasta bussimatkustajien maaran rajoittamislaista johtunut minibussilakko oli vain paivan mittainen. Yllattaen lehdet kirkuivat tuona paivana viiden ihmisen kuolleen kun minibussi oli syoksynyt tielta ylikuorman vuoksi (Hiacen takarenkaat eivat kesta kyytiin lastattujen 21 ihmisen painoa. Bussit ajavat mutkaisia teita miljaaaarrrdia ja kun renkaat rajahtavat on jalki hurjaa).

Naita onnettomuuksia nyt kuitenkin sattuu joka ikinen paiva Malawin tieliikenteessa, mutta juuri nyt oli sitten jostain syysta tullut lehdille mieleen vetaa yksityiskohtainen juttu onnettomuudesta. Freedom of speech ja silleen. "Me lehdistossa saamme ihan itse paattaa mista kirjoitamme ja mista emme." 

Rannalla ollessamme kuulimme etta protokollan mukaan (His Excellencyhan sen laatii paansa mukaiseksi) kaikkien ulkovaltojen lahettilaiden pitaa olla lentokentalla saattamassa pressaa maasta aina kun pressa haluaa johonkin lahtea. Tama aiheutti mm Irlannin suurlahettilaalle itsenaisyyspaivan ja perjantain valisena yona klo. 04:00 reissun Kamuzu Internationalille... Eilen sitten kilpaileva UDF-puolue oli pitanyt laillista agitointitilaisuuttaan en nyt muista missa kaupungissa. Paikalle oli tullut poliisin joukkoja ja kyynelkaasu oli ollut paivan sana. "I got my first real democracy. Bought it at the Five-and-Dime..."

Paiva ja heratys. Huomisella on muuten toinenkin luku: Gary-with-Kirk-Muller-and-P.jpg

Joo-o. Mullerin Kirkhan se siina keskella. Se oli niita aikoja kun tuossa organisaatiossa oli viela jarki tallella.