Tuli tuossa mieleen etten ole maininnut taas parista viime viikon lehtijutusta. Parempi kirjoittaa ne nyt tanne etta sitten itsekin vanhana muistaa missa tuli oltua.

Ensmainen niista oli Taiwanin aivan kohtuuttoman torkea vaatimus etta Malawin PeeVee elikkas Puolustusvoimat saavat sitten palauttaa heille annetut kymmenen maastoauton fyrkat. Autoja ei viela oltu ehditty lunastaa Toyota Malawilta, ja kun nuo diplomaattisuhteetkin napsahtivat poikki ajattelivat taiwanilaiset, mielestani aika luonnollisesti, etta fyrkat palautetaan.

Voi hellanlettas sita porua joka lehdistossa syntyi (ja aivan varmasti ihan spontaanisti...)! "Taiwan vaarantaa koko alueen turvallisuuden ja aina meita sorsitaan..." jne. bullshittia piisasi. Autot kun oli kuulemma varattu Malawin rauhanturvahommiin lahteville joukoille. Yksi armeijan majuri sanoi etta "Mitas siina kitisette? Eikos tama nyt ollut ihan odotettavissa? Dipl.suhteiden katkaisemisella kun yleensa on jotain seurauksiakin."

Takalaisella hallituksella taas pokkaa sanoa oppositiolle, joka arvosteli nykyista toimittajien pidattamistahtia, etta "teilla ei ole oikeutta arvostella meita koska itse pidatitte vallassa ollessanne enemman toimittajia kuin me." Lisaksi kylapaallikot, jotka ovat kayneet vierailemassa ex-pressa Muluzin yksityisasunnolla tuomittiin pettureiksi. "Kaikki opposition kanssa kaytava keskustelu tahtaa laillisen, vaaleilla valitun hallituksen kaatamiseen." Oli oikein nimet, autojen rekkarit ja kellonajatkin tiedossa. Joku koitti lehdessa vahan kysella ihan vaan kokoontumisenvapauksista ja muista peruslain maaraamista oikeuksista, mutta eipa siita keskustelusta paljoa syntynyt. Lisaksi presidentti oli viela lentokentalla pitamassaan puheessa verrannut oppositiota "tyhmiin, paattomiin kanoihin", paastellen samalla kanankotkotusta kuvaavaa aanta kasiaan siiventynkina heiluttaen. Aika heppeli tuo meidan bee-ai-en-zii-ou and Bingu was his name.

Lopeta lukeminen tahan jos ei potkupallo kiinnosta.

Siiten on tuo katala potkupallo-organisaatio Fifa. He kun kustantavat jokaiselle Afrikan maalle (pl. Etela-Afrikka) yhden keinonurmen. Saadaan peleja pelattua paikallisen rospuuton aikanakin naes.

Nythan on niin, etta Malawissa ei ole oikein tietotaitoa hoitamaan mokomaa pitchia. Koulutus maintenancea varten jarjestetaan ensi viikolla Durbanissa, ja sinne lahtee Malawistakin ihan mukavasti vakea. Mutta kun Fifa ei nyt sitten maksa Kamuzu Stadionin juoksuradankin kunnostusta! Eika aidan maalaamista! Eika vessojen remonttia! Takalainen Mondo on meinaan kivituhkaa. Ja se ei tee hyvaa sille tulevalle keinonurmelle. Etta kyllahan tassa itkussa pointtinsa on. Mutta kun kukaan ei ole itse naita hommia tekemassa. "Gimme gimme gimme! Me halutaan, mutta tehkaa te se meille niin meidan ei tarvitse." 

Josta paastaankin Famiin (Football Association of Malawi). Malawi peruutti ystavyysottelun Tansaniaa vastaan. Kolme paivaa ennen matsia. Olivat kuulemma tansanialaiset kertoneet pelista vasta viikkoa etukateen. Sitten Tansaniasta lahetettiin ottelua koskevat paperit malawin lehdistolle. Paperit, joiden mukaan asiasta oltiin sovittu kahta-kolmea kuukautta etukateen. Tansanian liitto karhuaa nyt Familta kymmenta tyhatta taalaa jotka se kaytti malawilaisten paikalle saamiseen.

Syy takalaisten peruutukseen on seuraava: Malawilla on brittikoutsi (jee, niin on Suomellakin), joka tienaa n. 10 000 taalaa/kk. Hanella on tilillaan 1 voitto ja 7 tappiota (osittain kyllakin itsestaan riippumattomista syista. Takalainen fudis kun on tasoltaan pashuonoa. Kansalla tosin on selkeat luulot Malawin tasosta. Luulojen mukaan Brasilia saattaisi pitaa Malawia tiukoilla, mutta 85. minuutilla Malawin kierteinen vapari kolmestakympista sinne missa isi pitaa pornolehtiaan, eli ylahyllylle, upottaisi brassit. Joka kerta.)

Jos Malawi olisi havinnyt tuonkin harjoitusottelun, olisi se pudonnut yha syvemmalle Fifa rankingissa. Koutsille oltaisiin ehka jouduttu antamaan kenkaa (Stephen Constantine, jonka paras meriitti on samassa valokuvassa Michel Platinin kanssa poseeraaminen ei ymmarrettavasti halua palkanmaksuaan katkaista), ja se olisi maksanut maltaita. Eli jotta saavutetut asemat rankingissa pidetaan ei kannata pelata. Ei edes ihan vaan karsintoihin valmistautumisen nimissa. Huhtikuussa alkavat MM-karsinnat, ja Malawi paasee nayttamaan taitonsa mm. Egyptia vastaan. Siita tulee hilaariousta. Toivottavasti pelaavat matseja Lilongwessakin etta paasee katsomaan.

Semmosta.