Kas kun ei suoraan toyboy.

Sainpas siis vihdoinkin diplomaattikorttini. Nyt ei enaa pelota ajella poliisien ratsioihin yhtaan niin paljoa. Kuvahan siina kortissa on mita on, kymenisen vuotta vanha aamutukka-photo. Kelpaa mulle. Nyt sopii aloittaa hamarabisnekset. JOs vaikka aluksi raijaisitanne muutaman kymmenen tuhatta zimbabwelaista laittomaksi tyovoimaksi. Jaa juu, taallahan sita joutilasta vakea on jo omasta takaakin.

Saivat budjetin taalla nuijittua sitten lopultakin kokoon. Koska aikaa turhanpaivaisessa tappelussa meni liian paljon, menetti Malawi n. 30 miljoonaa dollaria kansainvalisina avustuksina. Voi olla etta viela menee 20 miljuunaa. Ja kaikki tama vain ja ainoastaan puhtaasti poliittisen lekkeripelin vuoksi. No, jos itsella on kolme Mersua tallissa on hyva kiistella sec. kuusvitosen (kansanedustaja ei saa vaihtaa puoluetta kesken vaalikauden) sanamuodoista.

Entinen presidentti Muluzikin lahti yllatten Englantiin yksityismatkalle viime perjantaiaamuna. Syyna matkaan ei puolueensa edustajan mukaan ollut missaan nimessa se, etta ko. jannu oli tarkoitus pidattaa samana paivana korruptiovastaisuusviraston toimesta. Syyna epareiluun menettelyyn olisi ollut 7,3 miljoonan euron valtion kassasta tehty omatoiminen nosto.

Autoakin huollatettiin. Jarrupalat, oljynvaihto, oljyn-, ilman- ja bensansuodattimet vaihdettiin, sytystystulpat uusiksi seka ohjauskulmien saatelya. Tulos=n.150 euroa. Josta tyon osuus 15 euroa. Herranjumala! Eihan noilla summilla saa ajaa edes suomalaisen autokorjaamon pihaan.

Lukuhommia olen lahinna muuten harrastanut. Kaikille Afrikan viimeisesta 50 vuodesta kiinnostuneille suosittelen Martin Meredithin The State of Africa-opusta. Teos sisaltaa runsaasti mustaa huumoria jos sita niin lukee. aina ei oikein voi uskoa, etta kaikki jutut ovat historiallisia faktoja. Go Francisco Macias Nguema Paivantasaajan Guineasta! Hyvana kakkosena pitaa sitten kylla mainita vanha tuttu Jean Bedel Bokassa. Ihmissyonti on aina pop. Nykymeno paivarahoineen esim. taalla kalpenee kun ajattelee etta 14 ensimmaisena itsenaistyneen valtion import-luettelossa vuodelta 1967 on kuusi kertaa suurempi rahasumma viina- kuin lannoitetuonnissa. Tai etta hajuvesia on tuotu rahallisesti kolme kertaa enemman kuin maatalouskoneiden osia. Ihminen on opportunisti.