Yksi Malawille ominainen outous on jäänyt mainitsematta. Meinaan kaikenmaailman kissanristiäisten järkyttävää määrää. Joka helkkarin viikko on jotkut bileet tyyliin: "78 3/4 vuotta kanankasvatusta Limbessä", joissa sitten ministerit ja muut silmäätekevät käyvät keekoilemassa.

Nyt on City Centren pääkadun yläpuolella lakana, joka julistaa "Celebrating 30 years of ICT in Malawi." Mistä toi lasketaan? Siitäkö kun maahan saatiin ensimmäinen taskulaskin vai siitä kun joku paikallinen toi Ameriikasta maan ensimmäisen Vic kakskymppisen? Joka tapauksessa nuo mainokset pistävät kyllä suuta välillä virneeseen.

Naapurimökissä ollaan edelleen kipeänä. Bärkkele! Olen joutunut taas tiskaamaan ja pesemään astioita. Palkatta. Voiko tästä valittaa UNHCR:lle? Karpolle? Kuvitelkaa partaukko hikolemassa karvahatun alla, savuporomälli kainalossa, mahdollisesti vielä "On se aivan hirveetä, aivan kamalaa, tällä turvavyöleikkurilla ja naskaleilla säästyy moni henki"-Enskan kanssa meidän terassilla:

"Vuosi on 2009, paikka korventavan auringon alla muhoava Afrikka. Näissä epäinhimillisissä oloissa joutuu eräs tämän päivän suomalainen kituuttamaan ankarien ponnistelujensa lomassa. Miten tämä voi olla mahdollista? Soitin arvatenkin nahkasohvassaan sikaaria juovalle YK:n pääsihteerille haastettelun saamista varten, mutta en saanut yhteyttä edes hänen sihteeriinsä. Hänellä ei ollut aikaa meille. Miten on Viisari? Korpeaahan se suomipoikaa tuollainen herrojen venkoilu? Korpeaahan?"

"No emmä tiedä, kyllä siinä ihan omaakin vikaa on ollut. Kyllä noi tiskit on ihan ite tohon tullut kasattua. Ite mä tänne Afrikkaan lähdin. Ja on meillä täällä telkkarit ja videotkin..."

Lähtisiköhän Karpokin tuon jälkeen parille ja sen jälkeen katsomaan matsia niinkuin Kari Heiskanen aikanaan?

Ei täällä taas sen kummallisempaa. Lentolippuja pähkäillessä. Jos vaikka pääsisi ladulle tänä talvena. Firman posti oli tuonut taas pikku pikku paketinkin. Tällä kertaa se sisälsi pari DVD:llistä saksalaista laatumusiikkia. Hier kommt Alex und Hip hip hurraa! Poistun siis viihdyttämään itseäni niillä.