Jumaleissön! Kolme voittoa alla! Malawilla! Potkupallossa! John Tannerin tapaan täällä huudellaan jo "Next!". Ne jotka eivät Tanneria tunne, kerrottakoon että kyseessähän oli Kuninkaallisen Kertsin try-out veskari, joka harjoitusturnauksessa huuteli kolmannen torjutun läpiajon jälkeen vastustajalle jotta seuraavan sopii tulla yrittämään. Sopimusta tälle jampalle ei kuitenkaan aikanaan väsätty ihan vaan siitä syystä että hän saattoi tulla aamutreeneihin puuhapussin kanssa...

Kuten sanottua, on Malawilla nyt kolme voitettua fudispeliä alla. Swazimaa, Namibia ja viimeisimpänä nyt sunnuntaina Mosambik ovat saaneet tuta Liekkien karmivan ylivertaisuuden. Olin paikalla.

Menimme tavoistamme poiketen ns. rahvaan katsomoon olettaen, että siellä olisi vähän enemmän menoa ja meininkiä. Katin viikset. Vähän kansa innostui Flamesin kahdesta osumasta, mutta muuten ei juurikaan kannustusta ollut. Esimerkiksi viime syksyisessä cupin välierässä oli huomattavasti enemmän mekkalaa katsomossa (ja vip-osastossa melkein tappelukin). Taitaa pitää paikkaansa se CIA:n Malawi-raportin kohta, jossa sanotaan malawilaisen identiteetin olevan vielä ihmisillä vähän hakusessa.

Mitään ongelmia meillä ei ollut. Muutama paikallinen toki huuteli että jos emme kannata punaisia on meidän syytä vaihtaa maisemaa. "Muli banjeilla" niistä kuitenkin selvittiin. Koitan huomenna laittaa vähän kuvia tuosta matsista.

Eipä taas ihmeempää. Nelosluokkaa olin tänään koutsaamassa. Mukavaa oli, mutta pikkuisen kyllä veeharmitti mennä paikalle ja todeta että mitään ei ole valmiina. Täällä kun päättyi tuo kolmen viikon lukukausien välinen breikki tänään ja luokan varsinainen ope on vielä Etelä-Afrikassa golfaamassa. Olisi se nyt voinut jotain tietoa jättää... No. Matematiikalla ja kirjoittamisella mentiin.

Lehdessä oli taas aivan uskomaton artikkeli. Tällä kertaa raiskauksista. Ja nimen omaan avioliitoissa tapahtuvista raiskauksista. Jotkut väärämieliset naiset kun ovat väittäneet että sellaista sattuu täällä Malawissa.

Se on paskapuhetta se. Ainakin jos lehden haastattelemia asiantuntijoita on uskominen. Asiantuntijoita, joihin kuuluivat etunimellään esiintynyt kaupanmyyjämies, samoin etunimellään esiintynyt bensapumpunhoitajamies sekä joku kolmas mies. Avioliitossa ei voi raiskata, koska avioliitossa kaikki seksi on raamatullista ja siten hyväksyttävää. "Ehkä miehet kuitenkin kapakasta tullessaan ovat juovuksissa ja ovat siten tavallista päällekäyvempiä. Tämä kuitenkin on luonnollista käytöstä, sillä miesten seksin tarve on luonnollisesti paljon suurempi kuin naisten ja sitä pitää kunnioittaa..."

Voi herranjestas taas. Ei täällä kyllä kaikki inkkarit ole kanootissa.