Mon 2.11.-09  17:45 - 20:45 hrs

Wed 4.11.-09 17:30 - 20:30 hrs

Thu 5.11.-09  17:45 - 20:45 hrs

Fri 6.11.-09    09:00 - 17:00 hrs (maintenance, viimeksi meni ------->21:10)

Sat 7.11.-09   17:45 - 20:30 hrs (eli ekan puoliajan ehtii just just näkemään)

 

Ja sitten tietysti päälle ilmoittamattomat, jotka siis ovat niitä "jännitettä verkossa millin tuhannesosa, silleen kivasti että hehkulampun lanka jaksaa vähän väriään muuttaa".

Eli sähkökatkoa luvassa taas. Syy näihin: "Menee roskaa turbiineihin, ei myllyt pyöri". Nyt olen kohta 2,5 vuotta kuullut tuota samaa. Ei ole vissiin mikään avustusjärjestö mennyt pangaveitsien kanssa putsaamaan niitä joen penkkoja.

Auttaakseen tilannetta presidentti ajaa järkkymättä ideaansa Green Beltistä. Tämän proggiksen mukaan viljelyä keskitetään entistä enemmän suoraan vesivarantojen rannoille, joka tietysti lisää roskan ajautumista sähkömyllyihin. Tätä projektia on teollisuus/liike-elämä koittanut ajaa alas/puhua presidentille järkeä (kaivauta kastelukanavia, vedä putkea...), koska tilanne sähkön jakelussa alkaa olemaan sellainen, että kohta ei kannata enää sementti- ja sun muita tehtaita avata aamulla. Presidenttiä ei kuitenkaan neuvota, hän tietää parhaiten. Varsinkin kun lehti otsikoi viime viikolla kenialaisen professorin sanoneen, että "Afrikka tarvitsee lisää wa Mutharikan kaltaisia messiaanisia johtajia".

No, pitäähän sitä maissia tuottaa että kansalle riittää ja Zimbabwen Bobille kanssa.

Vaimolla synnytyksen jälkimainingeissa naistentautia, puskuhaluinen aviomies sanoo menevänsä toteuttamaan itseään kodin ulkopuolelle, äiti pelkää HIV:tä ja antaa isille luvan käyttää perheen 13-vuotias tytärtä, joka luonnollisesti tulee raskaaksi ja on kuolla aborttiin. Vaimo paranee, mutta aviomies ei halua luopua saavutetuista eduista. En nyt kuitenkaan kerro tätäkään tarinaa ettei leimata rasistiksi.

Ymmärrän että lähtökohdat ovat mitä ovat ja valkoisen miehen perintö makaa raskaana harteilla. Sitä paitsi kyseessä on paikallisten uniikki kulttuuri, ja olisi kolonialismia koittaa tuhota alkuperäisväestön omia tapoja ja käytänteitä. Who am I to judge, syönhän kuitenkin tehotuotettua huonosti voinutta broileria. Koulutus on ainoa tie ulos tästä oravanpyörästä, vaikka sekin on aina loppupeleissä indoktrinoivaa kulttuuri-imperialismia.