Istuskelen tässä tätipäiväkodintädin terassilla ja katselen ympärilleni. Pienet ihmiset kirmailevat ympäriinsä ja hauskaa on. Mitä nyt parkkiksella ei saa enää ajaa potkumopoilla kun alkaa tulemaan vanhempien autoja sisään.

U. painaa hymyssä suin pitkin maita ja mantuja kesämekossaan. Aamulla lähdettiin Muumi-paidassa ja "tikoohousuissa", mutta tässä taiston tuoksinassa ne ovat vissiin taas kastuneet. Näkyy meinaan olevan kiddies-pool taas tuolla nurmikolla. Selvästi on kivaa.

Harmi vaan että tämä on nyt se viimeinen kerta. Ensi viikon perjantaina auntie-Jeanie laittaa paikan säppiin lopullisesti. Eli kun elokuussa tullaan takaisin ei ole enää tätä loistavaa tarhaa.

Kest la vii.

Tänne ajellessa ohitin myös Portbell Roadilla, justiinsa ennen Jinjantietä, Kampalan kaupungin vuokrataloalueen. Tai siis entisen sellaisen. Sunnuntai-iltana aloittivat sen purkamisen. Tarkoituksena on rakentaa uutta ja modernia vuokrakämppää ja kaikki asukkaat tulevat saamaan alueelta uuden kämpän. JOS pystyvät maksamaan uuden korotetun vuokran. Eli eivät saa.

Tieto purkamisesta oli annettu asukkaille jo puolisen vuotta aiemmin mutta mihinkä sitä ihminen kotoaan lähtisi? Siellä oli Su-Ma ollut taas mekkalointipoliisit passissa, ja näkyi niitä edelleenkin.

Pahimmalta näyttivät kuitenkin perheet vartioimassa niitä patoja ja kattiloitaan. Seinänraadot olivat kodeista vielä pystyssä, ja niiden keskellä ihmiset pelastivat vielä viimeisiä taloustavaroitaan.

No juu. Joku voi sanoa että itsepähän venttasivat viimeiseen asti. On se niinkin. Mistä nämä ihmiset kuitenkaan itselleen toista vuokraa&vuokraennakkoa saisivat? Ensi kuussa ehkä on rahaa saada uusi oma katto pään päälle.

Osa jengistä oli myös ostanut talonsa kaupungilta. Ne menivät samassa rytäkässä. Ne, joilla on sukulaisia kaupungin hallinnossa, ovat saaneet kompensaation taloistaan. Ne, joilla ei ole kuin kauppakirja, ovat puilla paljailla. Epäilen, että koskaan milloinkaan kunta  heille tulee korvausta antamaan. Ei ilman kunnon voitelurahoja.

En viitsinyt ottaa kuvia. Sen verran otti kyynisenkin expatin-sieluun.

Yks.