Meinaan 60:n maailman eniten perseelleen menneen valtion joukossa. Aplodeja! (lähteenä The Failed States Index 2010 by Fund for Peace. En tunne tämän organisaation taustoja yhtään/ sitä miten luotettava taho se on.)

Ykkösenä oli ei-niin-yllättäen Somalia. Kakosena Zimbabwe ja kolmosena Sudan. Neljä ja viisi olivat Tsad ja Kongon Demokraattinen. Huomauttaisin tässä vaiheessa että sehän tekee viitoisvoiton tälle mantereelle. Edes Irak ja Afganistan eivät mahtuneet tätä hegemoniaa rikkomaan.

Top kahteenkymppiin mahtuivat "täältä" myös Keski-Afrikan tasavalta, Guinea, Norsunluurannikko, Kenia (!), Nigeria, Niger ja Etiopia.

Linkki tässä . Ei ole kommentointia kuulunut Malawin hallitukselta... Sen sijaan äidin pikku nappisilmät kyllä sanovat palstalla että "mitätön tutkimus, jenkit itse ovat maailman paskin valtio. Ei kannata uskoa yhtään tätä surveytä. Bingu woyeeeeeee! Rasistinen tutkimus, koska siinä on niin monta Afrikan maata top viidessäkybässä! (tämä viimeinen oli sitten sanantarkka käännös parista kommentista)" Taaskin totuuden nimissä pitää myös sanoa, että myös järjen ääntä on kommentoinnissa havaittavissa. Ei nää ihan kaikki ole niin pahasti kujalla.

Jos katsotte ihan vaan ylimalkaisesti listaa, niin huomaatte että siellä on pitkälle Malawin jälkeen maita, joissa on listitty/listitään parast' aikaa jengiä ihan valtoimenaan. Täällä tuohon sijoitukseen ollaan päästy käymättä yhtäkään sotaa, ikinä.

Vaihtavat muuten vissiin tiistaina, täkäläisenä itsenäisyyspäivänä, lippuaan. Nousevan Auringon tilalle tulee täydeltä terältä paistava valkoinen mollikka koska: "Auringon nousu kuvasi sen ajan tilannetta ja kansakunnan nousua. Nyt me elämme kansakunnan loiston aikaa."

Siltä näyttää.

Patrickilla on ollut tänään mahatauti. Vartija kävi pariin kertaan koputtelemassa ovea aamulla ja ilmoittamassa että P. on tosi kipeänä. "So? What do they want us to do?" Lääkäriin olisi pitänyt kuskata... Palkkapäivä oli, niin, keskiviikkona... Sanottiin että menköön itse. Varsinkin kun kukaan muu siitä porukasta ei ole kipeänä. Ei se kovin tarttuvaa voi siis olla. Plus että ns. paskakrapulan mahdollisuus on tässä tapauksessa aika iso. Varsinkin kun Suzie, joka siis olli nyt käynyt Patrickin kanssa lekurilla, ei osannut yhtään sanoa että mistä siellä ukolla oli kiikastanut.

Käytiin me sille lääkettä hakemassa ja pyydettiin sitä poikkeamaan. Ei ole näkynyt, joten joten...