Compactidiski= Mistään et löydä cd-levyä, joka olisi tullut markkinoille jonkin levy-yhtiön kautta. Sen sijaan kaiken maailmassa julkaistun aaränbiin löydät kyseisiltä markkinoilta poltettuna.

Ceedee-kilvet= Valkoiset rekkarilaput lähetystötyöntekijöiden ja avustusjärjestöjen veijareiden kieseissä. Oikeuttavat olemaan pysähtymättä tiesululla. Ylinopeutta näilläkään ei saa ajaa. Ravintoloiden parkkipaikoilla bongaat näitä kätevästi.

Chipiku-store= Meidän Lidl. Avasivat noin vuosi sitten ovensa Lilongwessa, ja jos asioimalla täällä voit säästää maitolitran hinnassa puoli euroa, tulee sinne mentyä noin kerran viikossa. Kuten koko muun Lilongwenkin. Koiranruokaakin löytyy. Kaupungin ylivoimaisesti parhaiten varusteltu viinahylly.

Chibuku= Litran pahvitölkissä myytävä perinnekalja, jota myös ShakeShakeksi kutsutaan. Ravistaa sitä pitää että saadaan ravintoaineet tölkissä sekaisin. Volttimäärä alkuviikosta siinä 2-3% kieppeillä, ja pe-la akselilla alkoholipitoisuus on kiehunut purkissa tuonne viiteen kuuteen. Maistuu perus-kiljulta.

Chikondi= Naapurin pikkuveijari, joka aloittaa oikean koulunsa ensi maanantaina. Tänään kävi räätäli ottamassa mittoja herrasta koulupukua varten.

Cape MacClear= Backbagger helvetti järven rannalla jossa raggadub pauhaa. Aika vaivalloisen taipaleen takana, mutta jos onnistuu rinkkakansan välttämään majoitusvaihtoehdoissaan ihan mesta paikka. Vedenalainen luonnonpuisto värikaloineen on näkemisen arvoinen.

Diesel= Nafta elikkäs löpö. Loppu koko maasta. Raskas kalusto seisoo huoltoasemilla parkissa.

DVD= Dualvideodiscejä voit Lilongwessa vuokrata kolmesta paikasta. Parkkipaikoilta voit ostaa lähes minkä tahansa jenkkisarjan minkä tahansa tuotantokauden sopuhintaan. Jos tuote ei toimi, saat rahasi takaisin. Joskus voit saada ilmaiseksi katsottavaksi leffan, ja jos tykkäsit niin vasta sitten maksat.

Diileri= Sairaalan bussipysäkillä käynnisttyskaapeleitaan ja ritsoja myyvä rasta. Nuorempi expat-väki tietäisi näistä ilmeisesti enemmän, siksi paljon silmät selällään nuorisoazungut välillä näyttävät yökerhoissa olevan.

Dollari= Urbaanilegenda. On kuulemma joskus esiintynyt Malawissa. Käypä valuutta aivan kaikeen. Euroa sen sijaan karsastetaan.

 

Ee ja äffä huomenna. Voi olla että jotain muutakin, siellä meinaan parlamentissa ovat tänään käsitelleet sitä äänestysvälin viidestä vuodesta seitsemään nostoa.