Tuo persaukinen maa. Niin pa että nyt viedään sitten tuhkatkin pesästä.

Vaan eivätpä murheet lentokenttien suhteen siihen jää. Siitä hetken päästä.

Kuten olen kertoillut, ovat Lilongwen kadut aukirevittyinä. Syy ja seuraushan tälle on se, että Pulezidenti menee huomenna naimisiin Malawin historian suurimmissa yksittäisissä bileissä. Osansa katujen leventämiseksi nelikaistaisiksi on myös sillä, että Maailmanpankki, IMF ja muut donorit antoivat Malawille rahaa. Nyt kun sitä on, pitää se tuhlata äkkiä pois koska kohta sitä ei taas ole. Tai siis kun sillä valuuttavarannolla tuetaan edelleen keinotekoisesti Kwachaa niin loppuvathan ne dollarit taas jossain vaiheessa.

No tähän fyrkkakuvioon kuuluu nyt myös se, että Lilongwe International Airport on huhun menossa ensi tiistaina kahdeksi kuukaudeksi kiinni. Toisen huhun mukaan vain yölennot peruttaisiin (lennot... heh. Se yksi lento kolme kertaa viikossa.) Pitää nähkääs parantaa kiitorataa. Ja ihan oikeassahan siinä ovat. Ko. lentosatama kun on ollut jo hiinä ja hiinä että sinne ihan oikeita kansainvälisiä lentoja saisi ohjastaa.

Mutta: Tyypillisen Malawilaisesti missään ei olla tiedotettu mitä kentälle tulee tapahtumaan. Tämä mykkäkoulu johtuu juurikin noista pressan häistä. Ei voi maa saada huonoa lehdistöä näin isojen kinkereiden alla.

Miettikää nyt taas. Nämä meinaavat vetää pahimmassa skenariossa maan välillisesti tärkeimmän tulonlähteen kiinni pariksi kuukaudeksi ilmoittamatta siitä kenellekään. Edes lentoyhtiöt eivät tiedä tällä hetkellä lennetäänkö malawiin ensi tiistaista lähtien Lilongwen vai Blantyren kautta! Tekisi taas mieli vetää jotain eläinvertausta tähän, mutta enpäs vedä koska maahanmuuttokritiikki.

Sanomattakin on selvää että meidän liput ovat... TADAA... ensi tiistaille.

Että tällälailla lämmittelee päätä tälläkertaa. Mikähän seuraavaksi koittaa kampittaa meikäläisten kotilomailua? Tulva? Heinäsirkat? Seitsemän laihaa lehmää kera huonojen lyhteiden? Maanjäristys se ei voi olla, been there, done that & got the polaroid.