Standart 5. Eli nain syksylla yhdeksanvuotiaat. Voisko olla hienompaa? No eipa juuri. Etenkin kun sijaiselle napsahti paiva jossa on tunti ranskaa ja kaksi musiikkia. Eli kolme hyppytuntia. Pehmea lasku sanoisin.

Erilaisia oppimisstrategioita ollaan opeteltu. Thinker, tailor, soldier, sailor... Homman kaytannon toteutuksesta olen vahan eri mielta kuin takalaiset maikat, mutta nailla mennaan. Nakojaan se uuden OPS:n peraankuuluttama Vygotsky alkaa puremaan. Mitaan tallaista en viime vuonna taalla huomannut. Erilaisia tekniikoita erilaisten raportointien aikaansaamiseksi kylla hinkattiin. Oppimaan opiskelu oli selkeasti varattu Secondaryn puolelle. Eli kehitys kehittyy, taallakin.

Jai eilisesta postauksesta mainitsematta etta takalaiset parlamentaarikot saavat palkkansa lisaksi myos rahaa tuhannen bensalitran ostoa varten. Joka kuukausi. Takalaisella gasonhinnalla se tekee semmoisen tuhannen euroa. Aika mukava palkanlisa, etenkin jos muistatte sen kalkulaationi mita litra bensaa maksaa taalla keskipalkkoihin suhteutettuna. Tuohan tekisi siella Pohjolassa vaatimattomat 83 000 eukkaa per kuu. Siina kalpenevat takavuosien ministeriviinakanisteritkin.

Sillalailla. Nyt opettajanhuoneeseen sampylaa mussuttamaan ja kuuntelemaan uusimmat uudet kriketin- ja rugbyn kiehtovista maailmoista.