Siinä taas tapahtumia tältä pallonpuoliskolta.

Ei nää saatanat osaa tehdä mitään oikein. Lehdessä oli maanantaina sähkölaitoksen black out-ilmoitus. "Area 12 keskiviikkona klo 18-20." Siinä virittelin sitten kämpän pimennyskuntoon kynttilöineen kaikkineen. Ja satans. Sieltä mitään sähkökatkoa tullut! Todennäköisesti tänään sitten istutaan päreen valossa. Tällä kertaa näin päin.

Etelässä olivat hokaavinaan suu-ja sorkkatautia ammuissa. Siitä paikasta lähti ministeriöstä tilaus FAO:lle (vai oliko se WFP? Oli vissiin.) paskahäntien lääkitystä varten. Sitähän tilattiin. Sitten huomattiin että vitsivitsi. Tai siis että pelkkä huhuhan se oli. No, missäs sata tonnia fyrkkaa tässä konkurssissa tuntuisi? Lannoitteiden jakelu on jo aloitettu maissia varten. Vielä venaavat muutamaa kymmentätuhatta kuutiotonnia A-lautaa. Lannoitteiden jakelua valvovalle parlamentaariselle elimelle ei sitten olekaan fyrkkaa tarjota. Eli luvassa on mitä ilmeisimmin taas sama laulu kuin viime vuonna, eli korruptiota korruption perään. Oppiminen. Missä pelaa? 

Kaverit pitivät kehityskeskustelun sille viinaa varastaneelle homeboylleen. Antoivat sille kuukauden aikaa petrata sangen vaatimatonta työpanostaan. Mitä teki jätkä? Ilmoitti että hänen työmotivaationsa on kadonnut, joten hän ottaa loppatilin. Vähän samaa kategoriaa siis kuin urheiluselitys "Miten voi peruskunto romahtaa kun sitä ei ole?" Mikäs hätä hänellä toisaalta ollessa. Ilmainen kämppä norjalaisen taloudessa kun opiskeleva siskolikkansa käyttää pyykkikonetta ja tiskaa asumisen eteen. Seuraavaksi se varmaan ilmoittaa norskille että "hän menisi takaisin kouluun. Anna vähän kun on niin haikea olo." 

Tiistaina oltiin katsomassa että minkälainen on Suomen Sambian/malawin suurläähättiläs. Ukkonsa oli Mötörheadin miehiä. Pisteet siitä. Ei sillä nahkastetsonia kuitenkaan ollut. Saatiin kutsua itsepäisyyspäivän kekkereihin Lusakaan. Aika matkan takanahan se olisi, joten jäänee väliin. Paikalla oli paljon herrasväkeä ynnä meidän poppoo. Menyyssä mm ruisleipää, karjalanpiirakoita ja savulohta. Taivuin jopa vähäiseen munavoihin kun niitä karelienskoja piti saada. Niin ne periaatteet murtuvat.

Eilen satoi muuten vettä sellaisen vartin aikaa. Ja tänään tulee tod. näk. taas. Olo on kuin huonossa saunassa. Ei tiedä kastuuko paita ilmankosteudesta vai hiestä.

Hyvä että kotirintama on pysynyt pystyssä.

Viikonloppua vähän jo odotellessa. Olisi tarkoitus mennä Nkhotakotaan lillumaan. Siitä onkin jo aikaa kun viimeksi lätäkössä olen pulikoinut.