Otsikoi paikallinen iltapulu The Nation ja jatkaa samasta aiheesta:

Pienta hassakkaa lokaalin eduskuntatalon portilla. Muutama opiskelija loukkaantunut. Parlamentin puhemies saapunut istuntoon tunnin myohassa, ja siita muutama edustaja on vetanyt herneet nokkaan ja vienyt asian lakitupaan. Budjetin kasittely on edelleen jaissa kun pitaa tapella vallasta. Opposition edustajat repivat turpaansa etta "osa meista pelkaa jo henkensa puolesta".

Sillalailla. Taalla on ollut viikon verran sodissa kaatuneiden puistossa mielenosoittajien leiri pystyssa. Ihan asialla he ovat. "Malawi belongs to all of us", "Parliament is a tool for reducing powerty" ja sita rataa. Eilisiltapaivasta lahtien on ollut poliiseja joka ikisen parlamentille johtavan tien varressa olevassa risteyksessa. Lippuja ja banderolleja on heiluteltu, ja kaiutinautot ovat ajelleet pitkin kylaa agitoimassa ihmisia mielenosoitukseen. Tulos oli ainakin tanaan aika lohduton. Nopealla vilkaisulla laskin 'bout 40 marssijaa noin 80 poliisin ymparoimana. Kulkueen perassa ajeli viela kuorma-auto lastinaan armeijan poikia. Malawilaiset ovat auktoriteettiuskoista ja rauhaa rakastavaa kansaa.

Onneksi nain, koskapa ex-pressa Muluzilla (jonka suunnitelma elinikaisesta presidenttiydesta kaatui kahden kauden jalkeen parlamentin vastustukseen. Sitten kekkuli nosti taman nykyisen pressaksi olettaen taman olevan kiltti sylikoira. Nykyinen meni ja teki oharit dr. Bakilille...) tuntuu olevan aikomuksena tosiaan jakaa kansa kahtia pikku jekuillaan. Esimerkkina voidaan mainita perinteisesti epapoliittisten paikallisten kylapaallikoiden (joilla on kansan keskuudessa paljon valtaa) varvaaminen opposition jutskien taakse.

On se nyt yhta perkeletta etteivat nama saa budjettiaan kasaan. Muutenkin maan hallinnossa on vakansseja auki resurssipulan (elikkas palkkarahojen puutteen) vuoksi. UK ilmoitti, etta jos budjetti ei synny, he laittavat kaikki avustushanat kiinni. Siina voi loppua monelta ministerioiden tyontekijalta jarvella sijaitsevan huvilan lammitys... Ei vaan. Iso osa avustusprojekteista on siina vaiheessa ainakin valiaikaisesti kaputt. Hyvin naa vetaa.

Sitakin suurempi uutinen lehdessa on Antti Tapani Tuiskusta. Ana on kuulemma saanut Madonnalta vietin auttaa Malawin kansaa. Hienoa! Ensi sunnuntaina Antti esiintyy Mangochissa paikallisen popstaran kanssa. Sitten se meinaa sukellella muksujen kanssa jarvessa, kayda katsomassa hippoja ja rokotiileja Livondessa ja siivota vahan rantoja. Kaipa A myos sen ohessa lopettaa paljon puhutun ryostokalastuksen.  Harmi etta paikka on yli kahden sadan kilsan paassa Lilongwesta. Luvassa on varmasti kansanjuhla parhaasta paasta.

Emppa on tyomatkalla Zombassa. Meika viettaa kotona poikamiesillan. Ukonsiirto, pitsa ja muutama green. Taidan hengata koko taman huvin pelkissa boksereissa ja hikisessa t-paidassa. Take a walk on the wildside!

 

EDIT: EI HERRANJUMALA! On tassa ollut aikaa surffata nettia ympariinsa. Ei olisi kannattanut! Nyt ne ovat roudaamassa Karalahtea Kerhoon! Jos pitaa paikkansa se on narut auki tassa paassa! Paitasivunkin kavin tayttamassa. Fc Riitan Sakset tulee olemaan kova sana alkavalla kaudella.