Tässä on hyvää aikaa runoilla ennen takaisin koululle lähtöä. Siellä pyörähtää tänään toisen kerran Aarresaari-näytelmä, ja sitähän pitää mennä vahtimaan. Vaikkakaan kukaan lavasteryhmästä ei ollut tehnyt your's trulyn saikkuillessa aarrearkkua loppuun... Se on se itseohjautuvuus välillä ihmisillä hakusessa. Olivat kyllä kuulemma vaivautuneina katselleet lintuja ja muita taivaan olentoja kun asiasta maanantaina oli kysytty.

Koululla puskee myös organisaatiomuutosta kesken vuoden. Viidensiltä luokilta on pari muksua lähdössä, joten nyt nämä kaksi luokkaa sitten yhdistetään yhden opettajan ja kahden luokka-avustajan kokonaisuudeksi. Luokkien välillä on melkoinen tasoero, kiitos viime vuonna lähinnä paskaa puhuneen toisen opetusryhmän opettajan. Tämän lisäksi siellä on autistia ja muuta kivaa. Lakkautettavan luokan maikka siirtyy koulun sisällä toisen nelosen opettajaksi. Jaa miksikö?

Nythän on niin, että tätä ko. nelosta on tähän asti opettanut koulun vararehtori, vararehtorin toimen ohessa. On kuulemma nyt vararehtorin hommat kärsineet niin paljon että ei enää pysty kunnolla vararehtoroimaan.

Eli jannu ei ole voinut tehdä vararehtorin tietokonehommiaan enää kahviloissa istuen, muiden pastellisävy-kauluspaitojen kanssa.

Tämä tulee tietämään jatkossa paaaljon enemmän kokouksia, "koulutuksia" (olen istunut parilla female hygiene-luennollakin...) ynnä muita tosi tärkeitä juttuja. Ilolla tätä tervehtikäämme siis.

Sitten tuli toinenkin uutinen. Jatkossa kaikki mukulat osallistuvat ranskantunneille, neljää poikkeusta lukuunottamatta. Autisti yhtenä heistä.

Koululla ollaan koko ajan puhumassa eriyttämisen tärkeydestä yms. Sekä siitä, että englannin kieli on se kaikkein tärkein juttu koska sillähän siellä operoidaan. Niinpä sitten olenkin saanut yhden belgin, yhden puukengän ja yhden kyläkoulusta tulleen otettua kahdeksi tunniksi viikossa sivuun ranskan opetuksesta. Heidän vanhempiensa pyytämänä.

Nyt se ei enää käy. "Miksi niitä otetaan pois ranskasta, onko ranska jotenkin pariaariluokan aine? Miksi niitä ei oteta sivuun liikunnasta tai musiikista yms.? Kaikkien kuuluu saada koko opetussuunnitelman kirjo." Tämä siis rehtorilta.

Niin. Miksiköhän? Sotii ihan kaikkia terveen järjen hippusiani vastaan. Mun luokan 7,5-vuotiaat lähinnä laulavat ranskan tunneilla. Ymmärtämättä 80 prosenttia laulujen sanoista. Tämä on siis tärkeämpää? Nyt tuo eriyttäminen pitää sitten tehdä varsinaisten englannin tuntien aikana. Sehän taas meinaa sitä, että sillä aikaa kun em. muksut harjoittelevat äänteitään, he jäävät kelkasta kirjoittamisessa. Ja silläviisiin edelleen.

Raskasta.

7 työpäivää.