Oli ihan leppoisa päivä. 2/3 pomoista oli poissa.

Ovat aloittaneet koulun takapihalle muurin rakentamisen. Hyvä. Sitä on mukava katsella luokan ikkunasta kun kymmenen muuraria hantteineen lutraa kuran ja tiilien kanssa. Tiilien ja kuran, jotka kantaa paikalle joku rappari-Tyyne. Eli vanhaan malliin sano.

Meillä uudistuu toi koulun lukemisen arvointi. Vielä viime vuonna arvioitiin tuota luetun ymmärtämistä. Nyt otetaan tasolukemistoista sivuja, kuunnellaan kun muksut yksi kerrallaan lukevat ne ääneen ja merkitään virheet. Sitten katsotaan oikein lausuttujen sanojen määrä prosentteina ja siitä sitten vedetään lapsen lukemisen level. Luetun ymmärtämisestä nyt niin väliä nykymaailmassa tietysti olekaan.

Ihan **tun relevanttia touhua siis.

Esimerkiksi mun hollantilaispojat eivät osaa lukea sanaa "difficult" oikein. Ne kuitenkin ymmärtävät ihan kaiken mitä ne lukevat. Niinpä heidän lukemisen levelinsä/arvosanansa tulee nyt romahtamaan. Se varmaan tulee motivoimaan näitä veijareita yhä innokkaammin kirjojen pariin?

Muistan vuonna -83 lukemistani viimeisen kerran arvioidun vastaavalla tavalla.

Pidin kuitenkin kokouksessa pääni kiinni. Ettei tule paha mieli kenellekään ehdotusten arvostelun vuoksi.

Vmp.

Loppuun lontoonkielinen linkki siitä, miten tehokkaasti Ugandan hallitus taistelee korruptiota vastaan. Valitettavasti tämän tarinan voi aikalailla yleistää koko sub-Saharaan.