Malawin YLE:ltä eli MBC:ltä vedettiin tänään piuhat seinästä. "Älä propagoi mitään"-päivää vietettiin maksamattomien sähkölaskujen takia.

Britit säätivät tämän vuoden avustuksiaan nelisentoista prosenttia pienemmälle. Syynä tähän: presidentin lentokoneostokset ja muut selittämättömät resurssihävikit valtion hallinnossa. Kansan keskuudesta kommentoitiin: "Me ei olla enää brittien siirtomaa, jättäkää meidät rauhaan, me ollaan suvereeni valtio. Ai niin, rahat voitte laittaa poistuessanne siihen eteisen lipaston päälle."

Malawin hallitus käynnisti väestöräjähdyksenesto-kampanjansa. Seuranneet kommentit kansan taholta olivat: "Viekää helvettiin se länsihapatus! Kyllä me tiedetään miten asiat oikeasti pitää täällä tehdä. Jättäkää meidät rauhaan."

Jenkit sen sijaan ovat ottamassa Malawin omaan "Parhaat Afrikkalaiset Kaverimme"-kerhoon. Tämä kerho saa US of A:lta isoja rahoja teiden, rautateiden ja sähköverkkojen rakentamiseen. Syynä tähän etuoikeutettujen joukkoon pääsylle on se, että "Malawin demokratia on edennyt hienosti ja maata hallitaan stabiilisti ja häikäisevästi".

Mitä --ttua? Olenko mä koko ajan valehdellut teille rakkaat lukijani?

Noooohhhhh. Tähän säihkysäärten ryhmään kuuluu Tansania (joka siis on ihan korruptiovapaa, hyvin johdettu geopoliittisesti tärkeä maakaistale Intian valtameren rannalla), Mosambik (samalla rannalla) ja Ghana. Samaan hengenvetoon jenkit ottavat apuja pois Ugandalta, koska heidän kuolemanrangaistus homoseksuaaleille ja muu ihmisoikeussählinki on kuulemma hyi hyi.

Oikea vastaus tähän amerikkalaisten filantropiaanhan on kuitenkin Kiina sekä vieno toivomus että täkäläiset eivät lähtisi Mugaben Robertin jalanjäljille. Eli hienosti Bingu toisaalta vetää, ei käy kieltäminen.

Joku malawilainen oli jäänyt Lontoossa kiinni lapsipornon levittämisestä. Kansan kommentit olivat: "Ei ole malawilainen, näyttää ihan ghanalaiselta. Me ollaan Jumalaa pelkäävä kansa."