Tuommoisen näin tänään erään pakun takalautaan maalattuna. Voin kertoa että nauroin ääneen. Sopi jollain tavalla täydellisesti Malawiin.

Eipä taas ihmeempiä. Vähän konahtelin lontooksi mukuloille mulkoilun kera. Käytiin me myös kasvatuksellisia keskustelujakin. Tuntui olevan oppilaille uutta että open kanssa voi oikeasti vähän keskustellakin että mikä meni vikaan. Mistä seuraakin pieni tieteenfilosofinen tuokio tässä blogissa. Niin että jos ei sorvanperäläisiä kiinnosta niin voitte saman tien scrollata tekstin loppuun. Pistän sinne kuvan vaikka tisseistä...

Juunääs. Eilen koulupukujuttuja puhuessani muutaman maikan kanssa olin vähän ihmeissäni. Heillä kun oli asenteena aikas selkeästi että jos näille pirulaisille antaa yhtään siimaa, ne hajottavat koko koulun. Ja tottahan se toisaalta onkin. Jos oppilaat pidetään kurissa ja herran nuhteessa pelkällä rehtorin pelolla eivät he varmaankaan osaa käyttää saamiaan vapauksiakaan. Ja joo joo. Jos on yhdessä säännöt koululle laadittu tulee niistä myös pitää kiinni. Ne säännöt kun ovat vaan usein niin... peribrittiläisiä.

Samalla koulussa ollaan, ainakin pintatasolla, siirtymässä oppimaan opetteluun sekä konstruktivismin suuntaan. Oppilaat reflektoivat ja asettavat tavoitteita itselleen. Itsearviointilappuja täytetään. "Ja jokaisella on sitten tunnin päästä mietittynä kolme asiaa joissa aikoo petrata tänä vuonna. Jokaiselle parannuskohteelle teidän tulee myös laatia kolme metodia joilla saavutatte tämän tavoitteen. Aika alkoi viisi minuuttia sitten. Tulokset esitellään huomenna julkisesti kaikkien kutosten yhteisessä konferenssissa." Elikkäs pikku ristiriitaa on mielestäni prosessissa havaittavissa.

Muutenhan tänne ei kuulu kurjuutta kummempaa. Joku siellä kommenttiosastossa oli livauttunut meikäläisen suosikki-sketsulan "Ihminen on erehtyväinen ja lehmä märehtiväinen"-tunnilta. Tässä on uusi, vieraskielinen (ollaan täälläkin harjoiteltu riimittämistä): A warthog ate some grass. After a while it scratched his nose. "Soft rabbit" ei kuitenkaan toimi britillä ihan yhtä hyvin kuin kotimaisella...

 

 

 

Täällä mitään tissejä ole pervot!